Nye Årvoll omsorgssenter i Oslo. Foto: Dmitry TkachenkoByråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl, klippet snoren på Årvoll omsorgssenter. Foto: Boligbygg

Boligbygg åpnet Årvoll omsorgssenter

Årvoll omsorgssenter er Boligbyggs største nye bygg noensinne, med 80 nye Omsorg+ boliger for eldre, og store lyse fellesområder som legger til rette for å leve sosiale og aktive liv.

Det skriver Boligbygg Oslo KF i en pressemelding fredag.

Boligene har, ifølge meldingen, blitt til i en samspillsentreprise, og har både passivhusstandard og universell utforming. Bygningen har åtte etasjer, samt to kjellere og en teknisk toppetasje.

– Det tok tid å komme i gang med byggingen, men etter at vi startet å bygge i 2017, har vi blitt ferdige i henhold til plan, sa administrerende direktør i Boligbygg, Marit Jakobsen Leganger, i sin åpningstale denne uken.

I det nye bygget er det tolv leiligheter tilrettelagt for to personer, og 68 leiligheter tilrettelagt for husholdninger med én person.

– Alle leilighetene har sin egen balkong, og i toppetasjene har man nydelig utsikt, og kan se helt ned til Oslofjorden, uttaler Leganger.

Boliger under betegnelsen Omsorg+ er tilpasset eldre som ikke trenger sykehjemsplass, men som har utfordringer med å bo i egen bolig. Det er bemanning i bygget hele døgnet, og en rekke servicefunksjoner er tilgjengelige. Beboerne får en privat egen leilighet tilpasset eldre, samtidig som det legges det til rette for å leve sosialt og aktivt, og benytte seg av de servicetilbudene man har behov for.

Se timelapse-video av byggingen her: