F.v. Andreas Fritzsønn, Markus Svenberg og Christian Stålem i BMI Norge.
F.v. Andreas Fritzsønn, Markus Svenberg og Christian Stålem i BMI Norge.

BMI lanserer ny storsatsing på Bygg Reis Deg

Under Bygg Reis Deg slår BMI Norge på stortromma og lanserer sine tetteprodukter under fellesnevneren Ventex.

Den nye satsingen, som skjer under merkevaren Icopal, er noe BMI har jobbet intensivt med det siste året, og det nye konseptet er hovedsatsingen på årets messe på Lillestrøm. Løsningen hadde verdenspremiere på messen onsdag.

– Vi er allerede verdensledende på tetteprodukter, men nå topper vi dette med det nye systemet. Navnet Ventex har eksistert også tidligere, og flere komponenter er velprøvde i markedet. Men nå har vi videreutviklet hele dette konseptet som et fellessystem der alle de ulike komponentene skal fungere sammen i et system. I tillegg til etablerte produkter, har vi også lansert flere nye produkter og forbedret noen eksisterende løsninger i systemet. Nå tar vi hele konseptet videre, og ser frem til å presentere Ventex for de besøkende på Bygg Reis Deg, sier Andreas Fritzsønn, administrerende direktør i BMI Norge, til Byggeindustrien. Han er selv til stede på messen for møte kundene, og kan melde om gode tilbakemeldinger så langt.

– Dette er noe vi har gledet oss til å presentere. Mange i organisasjonen i Norge har jobbet med denne satsingen, i god dialog med resten av konsernet. Det er et av første ordentlig store prosjektene hvor vi jobber tett sammen om en felles løsning i det nye konsernet. Mange ulike fabrikker, miljøer og tekniske ressurser har jobbet tett sammen. Det er vi i Norge som har sittet i førersetet i denne produktutviklingen som nå presenteres først her hjemme, før konseptet også skal tas videre i Norden og utvalgte markeder i Nord-Europa, legger Fritzsønn til.

Det nye konseptet skal være klart til levering i markedet fra 1. desember.

Store forhåpninger
Også salgsdirektør Christian Stålem i BMI Norge har store forhåpninger til de nye produktene.

– Vi bygger nå opp en et sett med komponenter som skal bli et komplett system, hvor vi også gir en systemgaranti for hele løsningen. Her har vi tatt vare på det beste vi har hatt før, vi har forbedret noen produkter, og laget noen helt nye produkter. Dette gir da et robust tettesystem som passer godt inn i kravene og reglene vi har og som vil komme. Med denne løsningen kan vi tilby tett bygg med fokus på bærekraft, sier Stålem.

Ikke minst ønsker de å trekke frem at den nye løsningen Vindsperre Premium 8M har inntil åtte måneders åpentid før man må lukke bygget

– Det er noe entreprenørene og håndverkerne vil sette pris på, mener Stålem.

– Kan erstatte plater
– Dessuten kan det nye konseptet erstatte vindsperresjiktet fra plater til vårt system med rull. Dette har både en praktisk og klimamessig gevinst. Dette reduserer behovet for transport med 90 prosent i forhold til plater, og gir langt mindre avfall. Det er noe vi allerede har fått gode tilbakemeldinger på. Det er også viktig å understreke at rullene er brannhemmende, sier Stålem.

Både Fritzsønn og Stålem ønsker med det nye konseptet å redusere energibehovet for nye bygg, men ikke minst også for byggene som allerede er bygget.

– Det er store muligheter for å redusere energibehovet i eksisterende bygg, og dette systemet vi nå lanserer vil bli en viktig del av arbeidet med å redusere energibehovet, sier Fritzsønn.

Få ned energiforbruket
Markedsdirektør Markus Svenberg i BMI Norge påpeker at Ventex-systemet inneholder undertak, vindsperrer og alt av tilbehør til tette bygg.

– Et godt tettesystem er viktig for at bygget skal slippe ut minst mulig energi, og for at inneklimaet skal være fritt for fukt. Målet har vært å utvikle et system som ikke kompromisser på kvalitet, funksjonalitet eller brukervennlighet. Vi har kombinert de beste tetteproduktene vi har utviklet til dags dato med nye produkter og smarte detaljer, sier Svenberg.

– Å sørge for et tett bygg er et relativt enkelt grep man kan gjøre for å bidra til å få ned strømkostnadene, og da mener vi også at det skal være enkelt å finne kompatible produkter som fungerer godt i hele byggets levetid, legger Svenberg til.

De har jobbet for å utvikle et system med produkter som passer sammen for å sikre at byggene er beskyttet mot skader og påkjenninger fra været i løpet av byggets levetid.

– Det er i overgangene vi finner de største utfordringene, og dette er noe vi har jobbet mye med for å løse. Blant annet har vi utviklet nye tape-løsninger som vil kunne gi noe helt nytt, og som mange vil ha nytte av, mener Stålem.

Tre kvaliteter
Ventex finnes i tre kvalitetsnivåer, Premium, Pro og Essential

– Slik vil det bli enkelt å finne et komplett sortiment som er tilpasset behovet, enten det er store næringsbygg, hus eller garasjer. Kvaliteten på tilbehøret er like viktig som på selve vindsperren og undertaket, og produktene må tilpasses byggets funksjon, sier Svenberg.

Han peker på at Premium inneholder produktene med høyest kvalitet og de beste tekniske egenskapene, og kommer med 30 års systemgaranti.

– Pro-produktene er utviklet for håndverkere som jobber med nybygg og rehabilitering, mens Essential er en serie som innehar grunnleggende produktegenskaper for mindre komplekse bygg, sier Svenberg.