Marius Sekse. Foto: Cowi

Blir sjef for digital transformasjon i COWI

Marius Sekse er utnevnt som sjef for digital transformasjon i COWI.

Sekse kommer fra rollen som utviklingssjef i divisjonen for Transport og byutvikling. Han vil ha ansvar for å koordinere alle digitale initiativ i Norge, skriver COWI i en pressemelding.

Administrerende direktør Marius Weydahl Berg i COWI forteller i meldingen at en av oppgavene til Marius blir å sørge for at alle divisjonene arbeider med digitalisering på en felles måte.

– Marius er rett person for jobben og har allerede bidratt til bedre effektivitet i en rekke prosjekter med sin entusiasme for digitale løsninger. Utviklingen skjer raskt i vår bransje og kundene våre forventer digital modenhet og at vi har felles prosesser og løsninger for dette, sier Berg.

Med snart 15 års erfaring innen prosjektgjennomføring og digital ledelse har Sekse erfart at digital transformasjon først skjer når det er basert på kundens behov.

– Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på stillingen og at vi sammen med kundene våre skal sette fart og retning på den digitale transformasjonen. Den store effekten får vi i samspill med kundene, eksempelvis gjennom effektiv prosjektgjennomføring med Virtual Design Construction (VDC), modellbaserte og robotiserte byggeplasser, eller prediktivt vedlikehold ved hjelp av sensorer og digitale forvaltningsmodeller, sier Sekse i pressemeldingen.

Det er blant annet VDC som står høyt på agendaen når Sekse inntar sin nye rolle 1. mars. COWI har sertifisert mange medarbeidere igjennom Stanford og NTNU, og Sekse ønsker nå å bygge videre på denne kompetansen.