Thomas Reed. Foto: Cowi

Blir ny utviklingssjef for bruer i COWI

Thomas Reed er ny utviklingssjef for bruer i COWI.

Reed kommer fra en stilling som sjefingeniør i Vegdirektoratet hvor han har jobbet siden 2007 med utarbeidelse av regelverk, behandling av fravik og kontroll og godkjenning, skriver COWI i en pressemelding.

De siste årene har han også hatt rollen som prosjekteringsleder på nye Tana bru i Finnmark. Thomas går nå inn i rollen som utviklingssjef for COWIs norske brumiljø som i dag er representert på kontorene Trondheim, Oslo, Bergen og Fredrikstad.

– Jeg har tidligere jobbet tett med COWI, blant annet på Hålogalandsbrua som prosjektleder på tredjepartskontroll. Jeg har sett at COWI har styrket seg de siste årene og da jeg fikk jobbtilbud synes jeg det hørtes spennende ut. Jeg tror jeg vil få god nytte av kunnskapen jeg har om regelverk i jobben i COWI, sier Reed i meldingen.

Reed skal blant annet jobbe med faglig samkjøring mellom kontorene og kompetanseutvikling på avdelingen. I tillegg vil han kunne ha rollen som prosjekteringsleder i prosjekter.

– Vi setter stor pris på å få en faglig sterk medarbeider som Thomas med på laget i COWI. Han har svært god kjennskap til bransjen og grensesnittene mellom ulike disipliner. Han vet også veldig godt hvordan det er å være på andre siden av bordet, og vet hva kunden vil ha. Dette vil hjelpe oss til å forstå våre kunder enda bedre, sier Erik Sundet, Vice President, bruer og geotekniske disipliner i COWI i pressemeldingen.