Blir ny leder for arkitektur i Henning Larsen

Frank Nodland blir ny leder for 100 arkitekter, lysdesignere og interiørarkitekter hos Henning Larsen.

Frank Nodland. Foto: Snøhetta
Frank Nodland. Foto: Snøhetta

Nodland kommer fra stillingen som prosjektleder hos Kristin Jarmund Arkitekter. Han har nesten 20 års erfaring som seniorarkitekt i Snøhetta, hvor han også har hatt lederansvar, skriver arkitektfirmaet i en pressemelding.

– Å finne lederen for hundre medarbeidere, som skal sette den strategiske og faglige retningen for vår største divisjon, er ingen enkel oppgave. I Frank har vi fått en særdeles faglig kompetent leder, med høye ambisjoner for merkevaren vår, og som ser mulighetene i markedet, sier direktør i Henning Larsen Norge, Hilde Nordskogen i meldingen. Da det internasjonale arkitektselskapet Henning Larsen fusjonerte med Rambøll i 2021, ble det et av Norges største arkitektmiljøer.

Nodland er utdannet ved Kunst og design College og Arkitekthøgskolen i Oslo. Han startet yrkeskarrieren sin hos Halvorsen og Reine i Drammen, før han tilbrakte 20 år i Snøhetta. Som faglige høydepunkt så langt i sin karriere, trekker Nodland frem arbeidet med publikums- og sceneområdene til operaen i Oslo, King Abdelaziz Center of World Culture i Saudi Arabia, Kunsthøgskolen i Bergen og Turistveiprosjekt på Eggum i Lofoten.

– Jeg har vært med i mange konkurranser og hatt fokus på konseptutvikling, men elsker å være på byggeplass og få ting til å både virke og se bra ut. I et litt større perspektiv mener jeg at arkitektur bør stå som en sentral brikke i samfunnsutviklingen og har derfor satt pris på muligheten til å jobbe med store prosjektet som legger føringer for utvikling av byer og steder, sier Nodland.