Farah Al-Aieshy er ansatt som konserndirektør for Norconsult Sverige, og tiltrer stillingen senest ved årsskiftet. Foto: Sten Jansin
Farah Al-Aieshy er ansatt som konserndirektør for Norconsult Sverige, og tiltrer stillingen senest ved årsskiftet. Foto: Sten Jansin

Blir ny konserndirektør for Norconsult Sverige

Farah Al-Aieshy er ansatt som konserndirektør for Norconsult Sverige og vil delta i konsernledergruppen i Norconsult.

Al-Aieshy arbeider i dag i Sweco i Sverige, der hun har hatt flere ledende stillinger, senest som divisjonssjef for prosjektledervirksomheten, skriver Norconsult i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad for at Farah Al-Aieshy har takket ja til stillingen som konserndirektør for Norconsult i Sverige. Al-Aieshy har mange års relevant bransjeerfaring fra flere rådgivende ingeniørselskaper, og et bredt nettverk i svensk næringsliv. Med Al-Aieshy på laget er den svenske virksomheten godt rustet til å videreutvikle den sterke og gode selskapskulturen, og samtidig utforske nye markeder, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult i meldingen.

Al-Aieshy er sivilingeniør fra KTH og har 24 år bransjeerfaring. Karrieren etter KTH begynte som brukonstruktør og senere vegprosjektør. Senere vekket Al-Aieshy interesse for ledelse, først som oppdragsleder for store prosjekter og senere som linjeleder på ulike nivåer. I 2020 ble hun divisjonsdirektør for Swecos prosjektledervirksomhet som omfatter cirka 400 medarbeidere.

– Jeg er takknemlig for å ha fått tilliten til å lede Norconsult i Sverige, og ser frem til å bli bedre kjent med selskapet og medarbeiderne. Jeg er nysgjerrig på Norconsult og har fulgt selskapet på avstand. Selskapet har en sterk posisjon i markedet og jeg gleder meg til å utvikle og lede Norconsult i tiden fremover. Det skal bli spennende å løse ulike samfunnsutfordringer sammen med kundene våre, sier Al-Aieshy i meldingen.