Blinken

Arkitekt Abbi Nilssen i Spor Arkitekter, prosjektsjef Lars Lund Mathisen i Selvaag Bolig og prosjektleder Ann Kristin Engen i Peab, har samarbeidet godt i prosjektet.

Med ferdigstillelsen av Blinken er Selvaag Bolig i mål med første del av gigantprosjektet Lørenskog Stasjonsby.

Fakta

Sted: Lørenskog

Prosjekttype: Fire leilighetsblokker med til sammen 88 leiligheter

Bruksareal (BRA): Bygninger over bakken 6.030 kvadratmeter, garasje 2.800 kvadratmeter

Totalentreprise eks. mva: 135 millioner kroner

Byggherre: Selvaag Bolig

Totalentreprenør: Peab

Arkitekt: Spor Arkitekter

Landskapsarkitekt: Asplan Viak

Rådgivere: RIB, RIBr, RIAKU, RIG: Sweco

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider og utomhus: Isachsen Anlegg l Peler: Brødrene Myhre l Betongarbeider: Peab l Elektriker: DE Elektro l Rørlegger: Oslo VVS l Sprinkleranlegg: BJ Sprinkler l Ventilasjon: Caverion l Murer: Mjøndalen Mur og Puss l Glass- og aluminiumsfasader: Noractor l Blikkenslager: Viggo Sandgrav l Gulvbelegg: Byggbelegg Elvestad l Gulvsparkling: Betotec l Heis: Starlift l Kjerneboring: ProRiv l Kjøkken: HTH og BSH l Lås og beslag: Dormakaba l Maler: Malerfirma Edvardsson l Parkett: Parkettpartner l Rekkverk: GBS l Stillas: Xervon l Garderober: Garderobemannen l Systemhimling: Creo Nordic l Taktekker: Hesselberg l Tømrer: LP Bygg l Armering: E.A Smith l Badekabiner: Part l Betong: Unicon l Prefab betong: Systemblokk l Dører: EasyDoor l Vinduer: Nordan l Blåseisolasjon: IsoEnergi l Bodvegger: Troax Nordic l Brakkevask: TG Renhold l Brannisolering/tetting: Albanor Isolering l Brannport: RK-Bygg l Byggvask: BA Gruppen l Fuging: S&S Fuging l Garasjeport: Hörmann

Lørenskog Stasjonsby utgjør et område på cirka 200 dekar hvor Selvaag Bolig planlegger bygging av rundt 1.500 boliger. Blinken og Unnarennet er de to siste prosjektene i delfeltet som først ble regulert. Selvaag Bolig har dermed overlevert 549 leiligheter ved Lørenskog Stasjonsby.

– Vi har nylig regulert ytterligere fire delfelt. Prosjektet Tribunen skal ut for salg til høsten, og vi utvikler cirka 360 leiligheter ved Lørenskog vinterpark. Dette prosjektet har fått navnet Snølia og vi regner med byggestart i slutten av 2018, opplyser prosjektsjef Lars Lund Mathisen i Selvaag Bolig.

Har solgt over forventning

Boligbyggeren har i gjennomsnitt ligget på et salg på over 100 boliger i året ved Lørenskog Stasjonsby. Mathisen tror og håper at det gode salget vil vedvare på området som kan lokke med umiddelbar nærhet til blant annet Lørenskog stasjon og ikke minst SNØ, som ved åpning i januar 2020 blir verdens største innendørs skianlegg.

– Lørenskog Stasjonsby har solgt over forventning. Vi har cirka 900 leiligheter igjen å bygge. Det betyr at vi med dagens salgstempo er ferdig med dette området om 8-9 år, sier Mathisen.

Romslig

Selvaag Boligs prosjektsjef er godt fornøyd med Blinken-prosjektet som er tegnet av Spor Arkitekter, og som er gjennomført i en totalentreprise av Peab. Blinken består av 88 leiligheter fordelt på fire blokker på fire etasjer. Prosjektet inneholder en miks av to-, tre- og fireroms leiligheter fra 42 til 90 kvadratmeter. Ifølge Mathisen er prosjektet rettet mot alt ifra førstegangsetablerere til eldre som ønsker å bytte ut eneboligen med leilighet.

– Det har blitt et veldig fint prosjekt med gode leiligheter og tiltalende arkitektur. Det er også et prosjekt med romslige uteområder, i hvert fall hvis vi sammenligner med Oslo, sier han.

Fornøyd arkitekt

Blinken er det tredje prosjektet Spor Arkitekter har tegnet ved Lørenskog Stasjonsby. Arkitektselskapet hadde også ansvaret for reguleringen av det først delområdet. Arkitekt Abbi Nilssen sier denne typen oppdrag handler om å få inn flest mulig leiligheter på en best mulig måte. Det synes hun de har lykkes godt med i dette prosjektet.

– Det har blitt et veldig bra leilighetsprosjekt der de fleste av de kvaliteten vi har beskrevet er ivaretatt, og det er vi selvsagt fornøyd med, sier hun.

Innglasset svalganger

Nilssen forteller at de i utgangspunktet tegnet et prosjekt med en blanding av svalgangsblokker og oppgangsblokker, men til både arkitekt og byggherres store overraskelse ønsket ikke Lørenskog kommune blokker med svalganger.

– Vi måtte innrette oss etter dette, og det resulterte faktisk i et ganske unikt prosjekt der vi har innglasset svalgangene. Det blir med andre ord en glasskorridor utenfor leilighetene og det finner man ikke så ofte i norske leilighetsprosjekter, sier hun.

God kvalitet

Lars Lund Mathisen i Selvaag Bolig mener Spor Arkitekter har gjort en god jobb med designet av prosjektet og han skryter også av totalentreprenøren Peab som han mener har levert håndverk av god kvalitet

– I likhet med andre utbyggere har vi null feil som mål, og det greier Peab. Det blir mye enklere for alle når vi slipper omfattende runder med etterarbeider, fremhever han.

– Det virker som Peab har samarbeidet med leverandører som hadde kvalitetsnivået inne, tilføyer arkitekt Abbi Nilssen.

Flinke baser

Prosjektleder Ann Kristin Engen i Peab setter pris på de gode tilbakemeldingene fra byggherre og arkitekt, og kan bekrefte at de har hatt med seg mange dyktige underentreprenører.

– I tillegg har vi hatt flinke baser som har fulgt opp arbeidet som er gjort, sier hun.

Blinken er det første prosjektet Peab har i Lørenskog Stasjonsby. Entreprenøren har i tillegg ansvaret for noen fagområder ved det naboliggende boligprosjektet Unnarennet. Engen synes det er har vært en god gjennomføring og hun bygger gjerne mer for Selvaag Bolig i Lørenskog Stasjonsby.

– Selvaag Bolig er en stor boligbygger og en viktig kunde for oss. Det er selvsagt positivt hvis dette prosjektet kan bidra til at de velger oss igjen, sier hun.


Flere prosjekter