Bjørndalen og XL-Bygg støtter unge skiskyttere

Ti utøvere og tre klubber fikk utdelt hver sin sjekk fra Ole Einar Bjørndalens fond for skiskyttertalenter under mønstringsrennet på Beitostølen 17. november.

Tidenes mestvinnende skiskytter Ole Einar Bjørndalen sto selv for overrekkelsen av stipendene til de heldige vinnerne sammen med kjededirektør i XL-BYGG, Morten Marker.

Stipendet er et samarbeid mellom Ole Einar Bjørndalen og byggevarekjeden XL-BYGG. Dette samarbeidet har pågått i flere år, men fondet er av nyere dato.

- Skiskyting er en fin men også krevende idrett. Gjennom dette fondet ønsker vi å bidra til at noen flere talenter får litt bedre rammevilkår for å nærme seg verdenstoppen. Jeg synes det er flott å være med XL-BYGG på å gi noe tilbake til skiskyttersporten, sier mannen med seks OL- og 18 VM-gull, Ole Einar Bjørndalen.

- Samarbeidet med Ole Einar har gitt oss masse glede gjennom flere år. Dette stipendet, hvor vi totalt sett deler ut 300 000 kroner til enkeltutøvere og klubber, håper vi i XL-BYGG skal være med å utvikle nye stjerner som kan ta opp arven etter Bjørndalen på sikt. De som mottar stipendet har vært gjennom en søkerunde, og vi er sikre på at det er verdige vinnere både på utøver- og klubbsiden. Vi gleder oss til å følge både Ole Einar Bjørndalen i vinter og disse talentene på sikt, forteller kjededirektør i XL-BYGG Morten Marker.

Vinnere av Ole Einar Bjørndalen-fondet 2012:

Utøvere:
* Marion Rønning, Tynset Idrettsforening
* Tommy Grøtte, Trondhjems Skiskyttere
* Frida Strand Kristoffersen, Tromsø Skiskytterlag
* Johan Eirik Meland, Markane IL
* Lotte Lie, Skatval Skilag
* Thomas Fenne, Voss Skiskyttarlag
* Marie Nørstebo, Svene IL
* Øystein Ulekleiv, Dombås IL
* Vegard Gjermundshaug, Alvdal IL
* Ida Lien, Simostranda IL

Klubber:
* Molde og Omegn IL
* Voss Skiskytterlag
* Polarsirkelen Ski