Produksjonssjef Fred Grönwall i Cementa på Gotland i Sverige tok en knallstert andreplass i klassen 30-34 år. - Målet er 1:10 neste år hvis jeg får være med, sier han.

Birkebeinerløpet: Svensken tok det

Fred Grönwall, produksjonssjef i svenske Cementa tok en snarvisitt til Norge og gjennomførte den raskeste tiden av samtlige på Norcem, Weber/Leca og Byggeindustriens lag under årets Birkebeinerløp.

 Grönwall klokket inn på den knallsterke tiden 1:15.19. Det hold til en knallsterk andreplass i klassen 30-34 år.

− Jeg har drevet aktivt med løping de siste fem årene og er veldig fornøyd med at jeg klarte å gjennomføre et godt løp. Jeg bor på Gotland i Sverige og der får jeg ikke akkurat trent mye bakker. På Gotland er det padde flatt, humrer den blide svensken.

Grönwall er produksjonssjef ved sementfabrikken Cementa i Gotland i Sverige. Bedriften er et søsterselskap til Norcem og er også en del av Heidelbergkonsernet.

− Hvordan havnet her i Norge og Birkebeinerløpet?

− Det startet med et lite veddemål med Kjell Skjeggerud i Norcem. Jeg deltok på mitt første Birkebeinerløp i 2013 og det har siden vært en fin tradisjon. Løypa og det utrolige gode opplegget har gjort Birkebeinerløpet til et lite høydepunkt hvert år. Det er morsomt å møte gode venner i byggenæringen her i Norge, sier han.

Han legger ikke skjul på at han har løping i kroppen, men nivået han har kommet på er smått imponerende når kun har satset aktivt på løping de siste fem årene.

− Tidligere har jeg spilt fotball og kjørt motocross og enduro. Mye sitter i hodet og fra motorsykkelsport har jeg med meg at det er viktig å bite tenne sammen og gi alt, sier han.

Grönwall trener mye løping på bane og legger ikke lista lavt.

− Målet er en plassering meg blant de 10-15 beste på 10.000 meter i det svenske mesterskapet og det samme i halvmaraton, sier han.

Hans beste plassering er en sterk femteplass i det populære halvmaratonet GöteborgsVarvet.

− Jeg skal ned på 1:10 på halvmaraton. Hvis jeg er så heldig å få være med neste år, er det en klar målsetning. Men da må jeg nok trene litt mer i bakker. Der er det litt å hente, smiler han.