BIM-ingeniør/-leder

Implenia er den ledende leverandøren av bygg- og anleggstjenester i Sveits med over 10.000 ansatte i Europa. I Norge har vi spisset oss med unik spesialkompetanse på komplekse infrastrukturprosjekter innen tunnel, bru og betong. Det gir resultater, og vi er i sterk vekst! Vi er mer enn 600 uformelle og entusiastiske fagpersoner, stolte av de utfordrende og krevende oppgavene vi løser i fellesskap. Vi har hovedkontor på Lysaker i Oslo.

Implenia Norge er et tradisjonelt entreprenørselskap som kombinerer mangeårig kompetanse og erfaring med et fokus på digitalisering og ledende teknologi, noe som gjør det mulig for oss å levere fremtidsrettede og bærekraftige løsninger. Vi verdsetter initiativ og kan tilby muligheter for medvirkning i en organisasjon med rask omstillingsevne.

Implenia har flere store pågående samferdselsprosjekter, og vi jobber også for å vinne nye, prestisjefulle kontrakter. På nyåret ble vi blant annet tildelt en stor tunnelentreprise i Stavanger med samarbeidspartner Stangeland Maskin, E03 Boknafjordtunnelen med oppstart i mars 2023 og som skal pågå frem til 2030. Vi utfører også tunnel- og grunnentreprise på Fornebubanen fra Lysaker til Fornebu. I tillegg er vi i godt i gang med totalentreprise for Bane NOR, KS-2 Tangenvika jernbanebru i Stange kommune som ved ferdigstillelse blir Norges lengste jernbanebru.

FirmaImplenia Norge
FylkeViken, Hele landet, Oslo
StedLysaker / hele landet
Søknadsfrist30.09.2023

Har du erfaring med BIM fra komplekse infrastrukturprosjekter?

Med på laget søker vi nå en faglig nysgjerrig BIM-ingeniør/BIM-leder som vil sørge for gode som vil være ansvarlig for fagdisiplinen i prosjekt. Som BIM-ingeniør/BIM leder vil du komme inn i en sterk fagavdeling med solid kompetanse og god erfaring. BIM-avdelingen i Implenia består av totalt 5 prosjektansatte, samt fagsjef BIM.

Implenia er opptatt av å bygge et solid fagmiljø som er gode støttespillere for våre prosjekter. Avdelingen jobber også tett med andre faggrupper og har etablert en egen faggruppe med geodesi, BIM og prosjekteringsledelse (BEG) for å sikre god kommunikasjon mellom de ulike fagdisiplinene i et prosjekt. Denne faggruppen har gjennom året felles fagseanser og utveksler erfaringer på tvers av prosjekter.

Er du kvalitetsbevisst, omgjengelig og liker nye utfordringer?

Vi søker nå BIM-ingeniør/-leder til våre samferdselsprosjekter. Som BIM-ingeniør/-leder vil du få en sentral rolle på prosjekt og du vil være et sentralt bindeledd mellom prosjektering og utførelse. I prosjektet vil du få en spennende og utfordrende hverdag, der du jobber tett sammen med prosjektledelsen og våre fagarbeidere med å forvalte informasjon i modell ut i linjen. Som en del av rollen er det viktig med gode kommunikasjonsevner og evner til å skape god dialog og samarbeid på tvers av fagdisipliner.

Du vil få ansvaret for å sikre oppfølging av BIM på prosjekt, og du vil være ansvarlig for at fagdisiplinen blir fulgt opp, implementert og dokumentert. Vi ser etter deg som er en aktiv pådriver med brennende engasjement for faget, som ser gevinsten av praktisk tilnærming og god dialog med prosjektorganisasjon i forvaltning av informasjon, samt tar eierskap for BIM i prosjektgjennomføring.

Dette er drømmejobben for deg som liker utfordringer, vil jobbe på en innovativ arbeidsplass med stor takhøyde, prestisjetunge prosjekter og gode muligheter for å påvirke og gjøre en forskjell.

Arbeidsoppgaver (Ikke uttømmende liste)

 • Drifte prosjektets modellbaserte innsynsløsning
 • Informasjonsforvaltning til produksjon
 • Klargjøring av oppsett for informasjonsuttak
 • Modellmanipulering
 • Bidra med teknisk og faglig BIM-kompetanse i prosjektgjennomføringen
 • Implementere BIM-verktøy i utbyggingsfase på kontor og i felt
 • Bidra med støtte, veiledning og opplæring i bruk av BIM-verktøy i linjen
 • Søke optimalisering av arbeidsmetoder i felt
 • Utarbeide opplæringsmateriell for fagarbeidere

Slik får du det hos oss

Som medarbeider hos Implenia blir du en del av en arbeidsplass med lave skuldre, gode kollegaer og jordnær arbeidskultur. Du får en spennende og utfordrende stilling i et firma i vekst, hvor ingen dager er like. Du får også gode muligheter til å utvikle deg og holde deg oppdatert på faget. Vi tilbyr våre ansatte konkurransedyktige betingelser, gode pensjons- og forsikringsordninger og en sunn bedriftskultur med ordnede arbeidsforhold og god moral.

Prosjektene våre er over hele landet og reising må påregnes.

Er dette deg?

Vi søker etter deg som har relevant utdannelse med erfaring fra prosjekter. Vi søker deg som har minst 1 års erfaring med BIM fra komplekse infrastrukturprosjekter enten fra rådgiver eller entreprenørsiden. Du har gjerne kjennskap til SharePoint, ACC/BIM360, ISY Prosjekt, Navisworks, iConstruct og Solibri fra tidligere. Det blir viktig med gode språkferdigheter i norsk samt tilfredsstillende engelskkunnskaper.

Vi tror du kjenner deg igjen i flere av disse egenskapene:

 • God gjennomføringsevne
 • Kommuniserer godt
 • Liker å samarbeide
 • Tar ansvar
 • Har en selvstendig og målrettet arbeidsmetodikk
 • Er interessert i ny teknologi og utvikling
 • Fleksibel

Passer du beskrivelsen? Da vil vi gjerne ha deg med i teamet. Du får en plass som gjør at du kan påvirke og gjøre en forskjell og samtidig utvikle og utfordre deg selv.

Din gjennomføringskraft vil være en stor ressurs for oss, og sammen vil vi skape resultater.

Vi ser frem til å motta søknaden din!

For ytterligere spørsmål om stillingen eller prosessen

BIM-sjef
Anders Loven
+47 404 52 890
anders.loven@implenia.com

Organisasjonskonsulent
Susann Lillehagen
+47 917 30 592
Susann.lillehagen@implenia.com

Søk stilling

Vis flere stillinger: