Heradsbygda omsorgssenter på Hønefoss i Ringerike ble stengt denne uken etter at det ble påvist koronasmitte på prosjektet. Foto: Betonmast

Betonmast stengte byggeplass etter koronasmitte

Betonmast måtte stenge byggeplassen på Heradsbygda omsorgssenter på Hønefoss i Ringerike etter at det ble påvist koronasmitte på prosjektet.

Fredag kveld forrige uke fikk Betonmast beskjed om at en arbeider på Heradsbygda omsorgssenter i Ringerike hadde testet positiv for Covid-19. Gjennom helgen og mandagen ble flere på prosjektet testet for sykdommen, og smitte ble påvist i tolv av dem. Totalt 30 andre på prosjektet ble definert som nærkontakter til de smittede.

– Tirsdag, i samråd med kommunelegen, ble det besluttet å stenge ned plassen og sette alle som hadde vært på plassen siden uken før, i karantene, sier kommunikasjonsdirektør Per Anders Muri i Betonmast til Byggeindustrien.

Totalt 123 personer ble satt i karantene.

– I utgangspunktet er byggeplassen stengt i ti dager, og så vil det bli gjort en ny vurdering, forteller Muri.

De smittede er både Betonmast-ansatte og ansatte hos underentreprenører på prosjektet.

– Vi ser veldig alvorlig på dette, og samarbeider så godt vi kan med kommunelegen og smittevernkontoret. I Betonmast har vi hatt strenge smitteverntiltak i snart ett år, og vi har generelt hatt lite smitte på prosjektene våre. Vi følger alle helsefaglige råd, bransjeveiledere, og enda litt til. I tillegg til at vi har strenge regler i firmaet, kan også hvert prosjekt innføre ytterligere tiltak. På enkelte prosjekter har man for eksempel innført påbud om munnbind innendørs, forteller Muri.

Ringerikes Blad var først ute med nyheten denne uken.