Ill: Arkitekt Børve & Borchsenius

Betonmast bygger ny øy i Porsgrunn

I februar startet arbeidet med å bygge en ny kunstig øy i Porsgrunnelva. Betonmast Telemark har fått jobben med å bygge øya som skal ha to leilighetsbygg og parkeringskjeller. Kontraktsummen er på 154 millioner kroner.

Den nye øya skal ligge like utenfor Bratsberg brygge i Porsgrunn sentrum. Når øya er etablert skal det bygges parkeringskjeller og 36 leiligheter fordelt på to leilighetsbygg. Det skal også bygges 400 kvadratmeter med næringsareal mot sør.

- Vi er veldig glade for at vi ble valgt til å bygge den nye øya. Vi har tidligere bygget ut hele Bratsberg brygge og ser frem til å bygge videre i dette spennende området. Den nye øya vil skape et nytt og spennende byrom, sier Bjørn Anker, daglig leder i Betonmast Telemark.

- Veldig hyggelig at vi skal bygge nok et spennende prosjekt i Porsgrunn. Med dette prosjektet befester vi ytterligere vår posisjon som en av de ledende entreprenørene i Telemark. Vi har brukt mye av vår aller beste entreprenørkompetanse for å lose dette prosjektet i havn, sier konsernsjef Jørgen Evensen i Betonmast.

Det er Bratsberggruppen og Porsgrunn Boligbyggelag som er byggherre i fellesskap. Prosjektet har vært planlagt lenge og leilighetene ble utsolgt på få dager etter at de ble lagt ut.

Arbeidene er allerede i gang og første bygg skal overleveres i desember 2018. Det andre bygget skal stå ferdig i februar 2019.