Tolvsrød torg. Illustrasjon: KB Arkitekter og TUN Arkitektur.
Tolvsrød torg. Illustrasjon: KB Arkitekter og TUN Arkitektur.

Betonmast bygger 42 leiligheter i Tønsberg

Betonmast Buskerud-Vestfold har inngått kontrakt med Folksom og Coop Norge Eiendom om bygging av boligenheter og næringslokaler på Tolvsrød Torg i Tønsberg.

– Kontrakten er en totalentreprise til en verdi av rundt 237 millioner kroner uten moms.

Det skriver Betonmast i en pressemelding.

Tolvsrød Torg skal bli en møteplass for nærområdet, ifølge Betonmast, og prosjektet omfatter ny Extra butikk, andre butikker, helsetjenester og kontorer.

Under første byggetrinn skal Betonmast bygge totalt rundt 9.400 kvadratmeter. Tolvsrød Torg vil ha felles takterrasser med ulike sittegrupper og soner, ifølge pressemeldingen.

– Med Folksom og Coop Norge Eiendom som byggherrer, kombinerer vi deres langvarige engasjement for Tolvsrød og vår ekspertise innen bærekraftig bygging. Prosjektet representerer en felles visjon om å skape et levende lokalsamfunn, hvor vi blant annet bruker utstrakt bruk av treverk for å vise vår dedikasjon til miljøet. Vi ser fram til å realisere Tolvsrød Torg som et samlingspunkt for nærområdet, og ta fatt på dette flotte prosjektet, sier daglig leder Kristian Gjestemoen i Betonmast Buskerud-Vestfold i meldingen.

Næringsdelen bygges med Betonmast Buskerud-Vestfolds egenutviklede bæresystem Flexiwood, ifølge entreprenøren. 

– Trappe- og heissjakter skal oppføres i massivtre. Prosjektet skal Breeam-sertifiseres, heter det i meldingen.

– Valget av Betonmast Buskerud-Vestfold som entreprenør underbygger våre ambisjoner om å levere gode prosjekter som gir merverdi til lokalsamfunnet. Vi er overbevist om at Betonmast sin solide erfaring og imponerende portefølje av vellykkede prosjekter gjør dem til den riktige samarbeidspartneren for utviklingen av Tolvsrød Torg, sier Pål Egeland, administrerende direktør i Folksom, i meldingen.

Prosjektet har salgsforbehold. Byggearbeidene forventes igangsatt i løpet av sommeren, med ferdigstillelse estimert til sommeren 2026.