Arkivfoto: Bertelsen og Garpestad
Arkivfoto: Bertelsen og Garpestad

Berthelsen & Garpestad er tildelt lokal hederspris

Dalaneprisen, som deles ut til enkeltpersoner, lag eller virksomheter som har utmerket seg på en positiv måte og bidratt til å sette regionen på kartet, går i år til entreprenørselskapet Berthelsen & Garpestad.

Det er avisen Dalane Tidende som gir ut prisen, og den ble delt ut under Næringsforeningen i Stavanger-regionens sommerfest.

I begrunnelsen for utdelingen heter det at Bertelsen & Garpestad AS er tildelt prisen fordi bedriften har «hatt en formidabel vekst og utvikla seg til å bli den største entreprenøren i Rogaland». Det blir videre lagt vekt på at selskapet har tatt store og krevende jobber over hele landet, og at de har vunnet og vært nominert til flere priser innenfor sitt fagområde. Det har også blitt lagt merke til at Berthelsen & Garpestad sponser lokal kultur og idrett, og at de jobber godt og målrettet med lærlinger.

– Vi er stolte. Ikke først og fremst fordi vi har fått pris, men vi er stolte av alt arbeidet som ligger bak, sier styreleder og mannen som ofte er bedriftens ansikt utad, Sverre Garpestad, til Dalane Tidende.

Sverre Garpestad er styreleder og en av de største eierne i Berthelsen & Garpestad. Foto: Sindre Sverdrup Strand.
Sverre Garpestad er styreleder og en av de største eierne i Berthelsen & Garpestad. Foto: Sindre Sverdrup Strand.

Sverre Garpestad tilhører, i likhet med de andre store eierne, andre generasjon i entreprenørselskapet, som ble startet av Arne Bertelsen og Kjell Garpestad tilbake i 1959. Selskapets daglige leder er Øyvind Langemyr, som gikk til Egersund-firmaet fra Risa AS i 2011.

Profileringen av firmaet fikk en boost både i inn- og utland i forbindelse med gjenreisingen av steinformasjonen Trollpikken i 2017.