Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bedrageritiltalt eiendomsinvestor møtte ikke i retten

En eiendomsinvestor fra Grimstad som blant annet er tiltalt for grovt bedrageri, møtte ikke da saken startet i Aust-Agder tingrett torsdag.

Den 61 år gamle investoren er tiltalt for bedrageri for 68 millioner kroner mot fire banker, økonomisk utroskap, underslag, falsk forklaring og forsøk på å påvirke vitner.

Etter at manne ikke møtte i retten, må nå tingrettsdommer Jan Atle Hansen avgjøre neste skritt i saken, skriver Agderposten.

Avisa skriver videre at investoren verken har tillit til dommeren eller politiet i Agder. Han skal også i perioder ha hatt et anstrengt forhold til sine forsvarere.

Mandag skrev Agderposten at mannen muligens ikke ville stille i retten fordi hans siste klage på dommeren, der Hansen ikke ville utsette saken, ikke er behandlet som ankesak for Agder lagmannsrett.

Retten fikk torsdag høre forklaringene til tiltaltes lege og psykolog slik at den kan ta stilling til forsvarets begjæring om at saken utsettes på grunn av hans helsetilstand. Denne delen av saken gikk for lukkede dører.

Selskapene i Primagruppen hadde en eiendomsmasse verdt over 1 milliard kroner og leieinntekter på 70 millioner før alt raknet og 37 selskaper knyttet til virksomheten gikk konkurs i 2014, skriver Finansavisen.

En seks sider lang tiltale lister opp forhold som mannen bak gruppen må svare for. Det er satt av sju uker til saken.