Kontorbygget i Schweigaards gate 33 i Oslo blir Bane NORs nye hovedkontor. Foto: Monica Toften.

Bane NOR Eiendom selger nyoppført kontorbygg for 1,7 milliarder

Bane NOR Eiendom selger sitt snart innflyttingsklare kontorbygg i Schweigaards gate 33 (S33). Kjøper er DNB Markets som handler på vegne av en gruppe investorer.

Fakta om S33

- Åtte etasjers bygg med et areal på 22 728 kvm

 - BREEAM-NOR Excellent standard

- 10-års leieavtale med Bane NOR

- Innflyttingsklart 1. kvartal 2019

- Designet av LPO Arkitekter

- Entreprenør er Strøm Gundersen

Det sentralt beliggende og moderne kontorbygget som til våren skal huse Bane NORs hovedkontor, selges til en pris på 1,7 milliarder kroner, skriver Bane Nor Eiendom i en pressemelding.

– Vi er meget fornøyd med salget og syns det er flott å kunne konstatere at det lønner seg å utvikle bygg med god kvalitet og effektive og miljøvennlige løsninger. Interessen for bygget har vært stor, og vi har fått inn mange bud, sier administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom.

Bærekraftig nybygg

S33 vil bli sertifisert som BREEAM-NOR Excellent, og Bane NOR Eiendom har lagt bærekraft til grunn for sine valg og prioriteringer i alle deler av design- og byggeprosessen. Bygget er meget arealeffektivt og fleksibelt og byggemateriale

ne, mye naturstein og glass, er valgt på grunn av sin lange levetid. I tillegg har bygget flere miljøvennlige finesser. Taket og fasaden mot sør blir dekket av solcellepaneler som vil produsere 100.000 kilowattimer energi per år. I tillegg vil heisene produsere energi når de går nedover. Bygget får også en unik gangadkomst via en ny bro som forbinder Schweigaards gate med Nordenga bro, står det i pressemeldingen.

– DNB Markets finner eiendommen svært attraktiv som følge av den sentrale beliggenheten midt i Oslo Sentrum og en fleksibel utforming med gode kvaliteter for flere type leietakere. Dette ble bekreftet av en sterk investorinteresse for prosjektet, og det var flere som ønsket å investere mer enn det de fikk mulighet til på grunn av overtegning, sier Thomas Fjeld i DNB Markets.

– Vi takker DNB Markets for en god prosess og ser fram til videre samarbeid, sier Petter Eiken.

Bidrar til byutvikling
Bygget ligger i et område av byen hvor Bane NOR Eiendom de senere år har utviklet flere eiendommer og bidratt sterkt til oppgradering og fornyelse.

– Vi skal ha vår del av æren for at Schweigaards gate som tidligere var dyster og forfallen, er på god vei til å bli en levende sentrumsgate. S33 er det femte store bygget vi utvikler her, og alle er BREEAM-NOR-sertifisert. Vi bidrar også sterkt i Bjørvika, der vi eier en tredjedel av Oslo S Utvikling, sier Eiken.