Snøraset mellom Myrdal og Hallingskeid, like øst for Kleven bru, traff et snøoverbygg. Bergensbanen er stengt over fjellet. Foto: Spordrift / handout / NTB scanpix

Bane Nor bygger nytt skredoverbygg etter snøskred langs Bergensbanen

Bane Nor har besluttet å bygge ett nytt skredoverbygg i stål ved Hallingskeid på Bergensbanen etter at et snøskred skapte store ødeleggelser forrige uke.

Bane Nor bygger et nytt skredoverbygg øst for Kleven Bro mellom Myrdal og Hallingskeid, hvor det gikk et snøskred mandag i forrige uke, skriver Bergens Tidende.

– I det området har vi et snøoverbygg som vi nå har besluttet å oppgradere. Snøoverbygget er av tre. Nå vil vi sette opp et i stål som gjør at skred kan gå over taket, sier områdedirektør Tony Dæmring i Bane Nor.

Skredet gjorde skade på store deler av et snøoverbygg på stedet. Kontaktledningen ble også revet ned på strekningen. Bergensbanen var stengt i tre dager etter skredet.

Bane Nor bedrer foreløpig imidlertid ikke skredtiltakene på Flåmsbanen og Upsete stasjon, hvor det gikk snøskred samme uke. Natt til søndag måtte 115 togpassasjerer overnatte i et tog som kjørte rett inn i snømassene etter et snøskred ved Upsete stasjon.