Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter.

Backe Romerike signerte kontrakter verdt cirka 410 millioner kroner

Backe Romerike AS skal bygge parkeringshus, kontorlokaler og adkomstvei i forbindelse med den nye bydelen Snøporten på Lørenskog. Samtidig er de i gang med et nytt leilighetsprosjekt i Eidsvoll sentrum.

– Vi setter pris på tilliten vi har fått av Snøporten Utvikling AS, og ser frem til godt samarbeid i prosjektet, sier Øystein Nordal, administrerende direktør i Backe Romerike i en pressemelding.

Snøporten utvikler den nye bydelen ved Lørenskog stasjon. Prosjektet er lokalisert til SNØ, som blir Norges første helårsarena for snøopplevelser.

Backe Romerike har inngått en samspillskontrakt med Snøporten Utvikling. Parkeringsanlegget skal bygges i tilknytning til SNØ. Næringsbyggene Snøhus 1 og 2 skal bygges ovenpå parkeringskjelleren. Totalt skal det bygges rundt 15 000 kvadratmeter med parkering og 8000 kvadratmeter med næringsarealer.

Backe Romerike er dessuten i gang med grunnarbeider på det nye leilighetsprosjektet Sollitoppen, som eies av Bjørn Dæhlie.

– Nå bygger vi Sollitoppen, som er et prosjekt vi har jobbet lenge med å utvikle sammen med Sollitoppen AS, sier Nordal.

Sollitoppen består av i alt 35 leiligheter fordelt på fem etasjer. Det skal være parkeringskjeller i bygget.

- Vi er i gang med grunnarbeider. Leilighetene skal stå ferdige i første halvår 2021, sier Nordal.

Han opplyser i en mail til Byggeindustrien at Snøporten-kontrakten har en verdi på cirka 320 millioner kroner, eks. mva, mens Sollitoppen har en verdi på rundt 90 millioner, eks mva. 

Begge prosjektene skal ferdigstilles i 2021.