Illustrasjon: Reeltime Interactive AS

Backe bygger Opplands første boligblokk i massivtre

Backe Oppland bygger leilighetsprosjektet Lillehammer Taarn i sentrum av innlandsbyen

Illustrasjon: Reeltime Interactive AS

Lillehammer Taarn er sentralt beliggende ved siden av tinghuset på Lillehammer, og består av 30 leiligheter av fordelt på åtte etasjer. I tillegg er det to næringsseksjoner ut mot gaten, og garasjeanlegg med parkeringsautomat, skriver Backe Oppland i en melding.

Prosjektet er utviklet i samspill mellom utbygger Lillehammer Taarn AS, Code Arkitektur og Backe Oppland. Prosjektet har flere nyvinninger og en grønn profil, står det i meldingen.

– Massivtre og bolig i høyhus er i seg selv en ny måte å bygge på – i alle fall i vårt distrikt, og i tillegg er parkeringsautomaten et lite beskrevet blad på innlandet. Det er veldig arealeffektivt – og skreddersydd for prosjektet, sier administrerende direktør Helge J. Nakken i Backe Oppland.

Råbygget i massivtre reises over betongkonstruksjon i parkeringsanlegg og kjeller. Bruk av massivtre som råbygg reduserer byggetiden, og ikke minst støy fra byggeplassen betydelig. Som følge av bærekonstruksjonene i tre vil dette bygget også binde opp ca. 560 tonn CO2, ifølge Backe Oppland.

Prosjektet ble lagt ut for salg i januar, og responsen fra markedet var veldig god. Etter få dager var forhåndssalget i boks, og prosjektet bestilt igangsatt.

Backe Oppland prosjekterer dette i VDC, (Viritual Design Construction) – som betyr at alt skal være ferdig planlagt og med en digital tvilling av bygget før selve byggingen starter, skriver entreprenøren .

Lillehammer Taarn AS ved Kristoffer Ringerud (t.v) og Alvhild Ringerud har skrev nylig under kontrakten samme med adm. dir. Helge J. Nakkeni Backe Oppland.