Politi, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, El-tilsyn og brannvesen gjennomførte 13. november kontroll på en byggeplass i Troms. Foto: PolitietPoliti, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, El-tilsyn og brannvesen gjennomførte 13. november kontroll på en byggeplass i Troms. Foto: PolitietPoliti, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, El-tilsyn og brannvesen gjennomførte 13. november kontroll på en byggeplass i Troms. Foto: Politiet

Avdekket ulovlige boforhold i Troms - stengte byggeplass

Under en kontroll i Troms ble det avdekket ulovlige boforhold for utenlandske arbeiderne. Også på byggeplassen var det store brudd på sikkerheten.

Det skriver NRK Troms i en artikkel på sine nettsider denne uken.

13. november gjennomførte flere etater kontroll av en byggeplass i Midt-Troms. Arbeidernes boliger ble kontrollert. Både politi, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, El-tilsyn og brannvesen var med, heter det i artikkelen.

Arbeidet på byggeplassen ble umiddelbart stanset på grunn av manglende sikkerhet. De ansatte manglet også verneutstyr og arbeidsklær, og arbeiderne skal ha opplyst om at de selv måtte betale for arbeidsklær.

Politiet beskriver funnene i arbeidernes boliger som nedslående. Politiet har opprettet straffesak, skriver NRK.

Blant annet skal tilsynet ha avdekket flere potensielle brannfeller i boligene.

– Det var ganske graverende. Det var en leid bolig. Vi fant blant annet ut at strømanlegget var manipulert. Dette er en utenlandsk bedriftseier som har vært i politiets søkelys tidligere. Alle arbeidstakerne var også utenlandske, sier lensmann i Midt-Troms, Andreas Nilsen, til NRK.