Selger og forretningsutvikler Erlend Thingvold Østgård (fra venstre), kommersiell leder Simon Riise, teknisk leder André Keane, AI-spesialist Tord Sætren, daglig leder Sebastian Videhult og frontend- og mobilutvikler Arijit Das utgjør Autility, sammen med et team med utviklere som er lokalisert i Kiev i Ukraina. Foto: Autility

Autility vant designkonkurranse for digital eiendomsledelse

Halvannet år etter oppstart vant det Kristiansund-baserte proptech-selskapet Autility plan- og designkonkurransen «Smart digital eiendomsledelse» i regi av flere store offentlige bestillere.

Det skriver Autility i en pressemelding mandag.

I løpet av de siste 18 månedene har Autility utviklet en digital plattform som gir beslutningstøtte for private og offentlige eiendomseiere og forvaltere ved hjelp av kunstig intelligens.

– Responsen fra markedet har så langt vært over all forventning. Vi ble nylig informert om at vi i tøff konkurranse med elleve andre selskaper vant konkurransen «Smart digital eiendomsledelse». Oppdragsgivere for konkurransen er de offentlige eiendomsselskapene Statsbygg, Forsvarsbygg, Undervisningsbygg, Omsorgsbygg Oslo, Helse Nord, Helse Sør-Øst, Rælingen Kommune og initiativtaker Nittedal kommune. Dette er stort for et relativt ferskt proptech-miljø som oss, så jubelen sto selvsagt i taket, sier daglig leder Sebastian Videhult i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen mottok Autility ti av ti mulige poeng i konkurransen. Nummer to skal ha fått 6,65 poeng.

Autilitys egenutviklede plattform henter og utnytter, ifølge selskapet selv, tilgjengelige data på en ny måte, noe som igjen åpner nye mulighetsrom for eiendomsforvaltere, driftsressurser og leietakere.

–Det er høy interesse både fra ulike eiendomsaktører, mulige forretningspartnere og svært kompetente ansatte som vil starte hos oss. Timingen er god, vi har store ambisjoner om videre vekst i Norge og tenker allerede på mulighetene for internasjonal ekspansjon, sier Videhult i pressemeldingen.