Currentum AB kjøper Askim & Mysen Rør AS. Illustrasjonsfoto.
Currentum AB kjøper Askim & Mysen Rør AS. Illustrasjonsfoto.Copyright © Fotograf Anna Sigvardsson AB 2021

Askim & Mysen Rør AS får svenske eiere

Installasjonsgruppen Currentum AB kjøper Askim & Mysen Rør AS. – Alle de 178 ansatte fortsetter i bedriften uten endringer, melder selskapet.

Tollef Berger, daglig leder i Askim & Mysen Rør AS. Foto: Jonas Ingstad
Tollef Berger, daglig leder i Askim & Mysen Rør AS. Foto: Jonas Ingstad

I en pressemelding kommenterer daglig leder Tollef Berger i Askim & Mysen Rør oppkjøpet slik:

– Vi har mottatt flere tilbud om å selge bedriften før uten at dette har vært aktuelt, men med Currentum følte vi at dette var helt riktig vei å gå. Det er viktig for oss at vi fortsatt har en selvstendighet som bedrift, og kan fortsette arbeidet med våre dyktige medarbeidere.

Han fortsetter med å si at det er et ønske å utvikle bedriften videre, samtidig som de tror på et godt samarbeid med de andre bedriftene i Sverige og Finland.

Currentum AB eier mer enn 50 tekniske entreprenører i Sverige og Finland, og omsetter for rundt 2,5 milliarder svenske kroner. Dette blir ifølge pressemeldingen deres første oppkjøp i Norge.

– Vi er svært fornøyde med at Askim & Mysen Rør AS har valgt å bli en del av Currentum. Det er et solid selskap som har holdt på i mange år, og som har hatt en imponerende utvikling. De har en sterk posisjon på det norske markedet, og gode innsikter om både kundenes behov og det lokale markedet, sier Klas Larsson, konsernsjef i Currentum, i meldingen.

Askim & Mysen Rør er en VVS-entreprenør med butikk og hovedkontor på Slitu og avdelingskontor i Lillestrøm. Bedriften omsatte for 329 millioner kroner i 2022.