Sundgata Terrasse vil bestå av 43 leiligheter og næringslokaler på gateplan. Arkitekt: Einar Martin Lundstad.

Asker Entreprenør bygger 43 leiligheter på Hønefoss

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør skal bygge Sundgata Terrasse for Lafton Bolig AS. Prosjektet omfatter 43 leiligheter og næringslokaler i Hønefoss sentrum.

Totalentreprisen har en verdi på 110 millioner kroner, skriver Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

Sundgata Terrasse blir et kombinasjonsbygg i totalt seks etasjer, med parkeringskjeller og næringslokaler på gateplan. Entreprenøren melder at boligkjøperne i Ringerike har vist stor interesse for de 43 leilighetene, som i størrelse varierer fra 47 til 107 kvadratmeter (P-rom). Hele 22 av dem var solgt bare seks dager etter salgsstarten. Nå skal det kun selges ytterligere tre-fire leiligheter før spaden kan stikkes i jorda, trolig i løpet av oktober-november. Oppdraget omfatter også riving og sanering av tre småhus på tomten. Prosjektet er planlagt ferdigstilt i tredje kvartal 2022.

Etter en forutgående konkurranse mellom sju inviterte entreprenørselskaper, falt valget til slutt på Asker Entreprenør region Ringerike.

– Pris er naturligvis en viktig faktor, men vi la også vekt på at vi har veldig gode erfaringer med Asker Entreprenør fra et pågående prosjekt på Jevnaker, sier daglig leder Sindre Lafton i Lafton Bolig AS i meldingen.

– Dette blir et spennende og attraktivt prosjekt for oss, og vil på mange måter bidra til å befeste vår posisjon som et av regionens tyngste entreprenørselskaper, sier regionleder Ole Einar Rongved i Asker Entreprenør Ringerike.