Anders Buchardt øker sin eierandel fra 40 til 80 prosent i Alpinco som blant annet eier og drifter alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell.
Anders Buchardt øker sin eierandel fra 40 til 80 prosent i Alpinco som blant annet eier og drifter alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell.

Buchardt blir hovedeier i Alpinco: – Stor tro på Hafjell og Kvitfjell

Anders Buchardt kjøper Bjørn Erik Borgens aksjer i Alpinco og øker dermed sin eierandel fra 40 til 80 prosent i selskapet. – Naturlig og viktig styrking av satsingen vår, sier Buchardt om handelen.

Alpinco eier og drifter alpinanleggene i Hafjell og Kvitfjell, Hafjell Kvitfjell Booking og Gudbrandsgard hotell. De eier også flere  eiendomsselskaper som utvikler næringsprosjekter og områder for fritidsformål. Nå øker Anders Buchardt sin eierdel i selskapet.

– Vi har vært langsiktige eiere i Alpinco i mer enn 10 år og kjøpet av Borgen sin eierpost er en naturlig og viktig styrking av satsingen vår. Vi har stor tro på destinasjonene Hafjell og Kvitfjell, og ikke minst Gudbrandsdalen som reiselivsmål. Det ligger store potensial i regionen, der vi sammen med en utrolig stødig og dyktig organisasjon har satt oss mål om å utvikle Kvitfjell og Hafjell til komplette reisemål året rundt, sier Buchardt i en pressemelding.

Buchardt-familien har lang fartstid som utvikler og eier i Hafjell helt fra1991 og var med på etableringen av Alpinco i 2012.  De har vært helt sentrale i utviklingen av alpinanleggene og flere større prosjekter i Hafjell.

Bjørn Erik Borgen kom inn som hovedeier i Kvitfjell i 2003, og har som Buchardt vært eier i Alpinco siden 2012.

– Det er med tungt hjerte jeg nå selger, men timingen er for min del riktig. Jeg er glad for å kunne overlevere stafettpinnen til Anders og DNB. Alpinco opprettholder kontinuitet gjennom erfarne og driftige eiere som vil sikre en fortsatt god utvikling av Hafjell og Kvitfjell, sier Borgen i meldingen.

DNB, som eier 20 prosent av selskapet, fortsetter sitt eierskap.