Første spadetak på HasleLinje

Tirsdag 15. januar ble det første spadetaket på gigantutbyggingen Haslelinje med Allerbygget tatt. Bygget realiseres på den gamle Arcus-tomten på Hasle i Oslo.

Spadetaket ble tatt i en bitende kulde, men nå er man i full gang med det store utbyggingen på Arcustomten på Hasle.

Höegh Eiendom AS (75 %) og Bunde Eiendom AS (25%) kjøpte gjennom selskapet Hasle Utvikling AS i 2007 eiendommen Haslevangen 16 med flere eiendommer av Arcus Gruppen.

Arcus forble etter avtalen leietaker på eiendommen frem til sommeren 2012.

Siden kjøpet i 2007 har Höegh Eiendom kjøpt ut Bunde Eiendom, og eier nå Hasle Utvikling AS 100%.

Eiendommen ble omregulert fra industriformål til kontor, bolig, kultur, servering osv. i august 2011.

Eiendommen består av et tomteareal på ca. 93.000 kvm og en bygningsmasse på ca. 100.000 kvm. Enkelte mindre bygg på området er nylig revet. De store lagerbyggene blir revet i løpet av vinter/vår 2013 for å gi plass til nye bygg i henhold til reguleringsplanen.

Området mot øst og langs Økernveien blir næringsområde, hovedsakelig med kontorbygg (ca. 100.000 kvm BRA). Det midtre området med “Hovedbygget” utvikles til blandet bruk – bolig, næring, handel. Det vestre området blir et rent boligområde – på den høyeste delen av eiendommen opp mot de øvrige boligområdene Frydenberg og Løren. Hasle Linje Bolig AS eies med en halvpart hver av Höegh Eiendom og AF Gruppen.

Eiendommen vil ferdig utviklet romme ca. 200.000 kvm BRA bygg.

Våren 2012 ble det inngått en avtale med Aller Holding AS i København om å bygge selskapets nye hovedkontor i Oslo. Det ble samtidig avtalt at Aller Holding på tidspunktet for ferdigstillelse av bygget, kjøper dette for en forhåndsavtalt pris.

Allerbygget er tegnet av L.O.F. arkitekter AS v/siv.ark. og partner Sverre Olsen.

Bygget utgjør 11.200 kvm BTA fordelt over fem etasjer + parkeringskjeller. I byggets øverste etasje blir det etablert en flott takterrasse utenfor byggets møteromssenter.

Allerbygget vil inngå som del av den nye kontorbebyggelsen på hjørnetomten nærmest Økern. Bygget vil få en svært markant plassering inn mot hovedadkomsten fra Økernveien. Det skal bli godt synlig fra omkringliggende veier, og bygget vil markere seg som et signaturbygg mot sine omgivelser. Bygget er gitt en karakterfull utforming og får henvendelse mot syd, hovedadkomsten til HasleLinje, Økernveien og det tilstøtende bylandskapet.

Bygningskroppen er formet rundt et innvendig atrium med en trapp som forbinder alle etasjer vertikalt. I atriets første etasje finner man også bedriftens sentralt plasserte samlingspunkt og kantine.

Byggestart for Allerbygget skjer i januar 2013 og ferdigstillelse blir i desember 2014. Aller Holding overtar bygget i mars 2015.