Hent bygger bilbutikk

Hent AS signerte i slutten av desember kontrakt med Fårbroparken AS, for å bygge ny bilbutikk for Mustad Eiendom AS og Møller bil AS.

Byggene, på til sammen 25 000 kvm, vil bestå av P-Kjellere, verksted og salgslokaler.

Lokalene skal bygges over og på hver side siden av den sterkt trafikkerte Ring 3 i Oslo hvor det passerer ca. 80.000 biler i døgnet. Bilbutikkene skal bygges inne i trafikkmaskinene ved avkjøringsramper til Lilleaker. Lokalene sammenkobles med en ny bru som skal bygges over Ring 3. Prosjektet er meget spennende og krevende både anleggsteknisk og bygningsmessig.

Brua på ca. 1000 kvm, må monteres i løpet av en 2 døgns periode pr løp. Det skal tas ut ca. 50.000 kvm med sprengstein og kvikkleire. Byggene skal bygges ca. 40 cm fra Granfosstunnelen, og kloss inntil eksisterende avkjøringstunneler mot Lilleaker. I tillegg vil det blir sprengt loddrette fjellskjæringer på 15-20 meters høyde, inntil eksisterende ramper og tunneler. Sikringsarbeider og bolting av fjell, for å sikre eksisterende bygninger i nærområder blir meget viktig. Det stilles store krav til sikkerhet, da sprengningsarbeidene foregår helt inntil Ring 3. Trafikken må stanses i 7 minutters perioder, for hver salve. Arkitekt i prosjektet er Lund Hagem Arkitekter AS.

- Vi takker Fåbroparken AS for oppdraget og gleder oss til å sette i gang med nok et utfordrende prosjekt i segmentet bygg, anlegg og infrastruktur, sier Knut Alstad, marked- og utviklingsdirektør i Hent.

- Vi ønsker å understreke at Hent AS ble tildelt oppdraget på grunn av god oppgaveforståelse, konkurransedyktige betingelser og en bemanning av prosjektet som tiltakshaver mener vil være godt i stand til å løse den krevende utfordringen det er å bygge anlegget, sier Øyvind Arntsen, Direktør Prosjektutvikling i Mustad Eiendom AS.

Byggeprosjektet skal ferdigstilles i desember 2014, og er første byggetrinn for Mustad Eiendoms planlagte boligutbygging i området.