Åpnet dørene på Rogalands nest største fengsel

Sandeid fengsel og Statsbygg inviterte til offisiell åpning av ferdig rehabiliterte lokaler onsdag.

Sandeid fengsel har fått ombygde lokaler som samler de ulike funksjonene innen arbeidsdriften. Arealene inneholder blant annet kontorer, møterom, samtalerom og venterom, melder Statsbygg på sine nettsider.

Boligbrakke 1 er rehabilitert og verkstedlokalene er bygget om til kontorer for verkstedsdriften. I første etasje er det også tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Kriminalomsorgen og Statsbygg har samarbeidet om finansieringen med 2,8 millioner kroner i kurantmidler og 8 millioner kroner i vedlikeholdsmidler. 400.000 kroner av vedlikeholdsmidlene var øremerket UU-tiltak.

Byggeprosjektet ble startet november 2010 og avsluttet august 2011, i henhold til kontrakten. Arealet på de ombygde lokalene er 575 kvadratmeter.

Hovedentreprenør har vært Kruse Smith Entreprenør AS, rådgivende ingeniør var Rambøll AS.

Sandeid fengsel er Rogalands nest største fengsel. I 2001 ble fengselet underlagt Kriminalomsorgen region sørvest. Fengslet er en enhet med lavere sikkerhetsnivå, og har en kapasitet på 88 plasser – 80 menn og 8 kvinner.

Statsbygg har forvaltet fengselseiendommene fra januar 2009. Statsbygg, region vest forvalter fengslene i de tre vestlandsfylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. I tillegg hører Arendal, Ålesund og Hustad ved Molde til regionen. Til sammen utgjør dette 11 eiendommer med et forvaltet areal på ca. 100.000 kvadratmeter.