BNL om vikarbyrådirektivet: - Nytt regelverk må utsettes

BNL er svært bekymret for konsekvensene av at regelverket for implementeringen av vikarbyrådirektivet trer i kraft 1, januar 2013. Nå ber BNL Arbeidsministeren om møte for å stoppe ikrafttredelsen.

BNL har gjennomført en serie landsdekkende informasjonsmøter om det nye regelverket, og tilbakemeldingene til BNL er tydelig;

- Bedriftene er alvorlig bekymret for at regelverket griper direkte inn i allerede inngåtte kontrakter og fører til en betydelig kostnadsøkning, sier Arne Skjelle adm. direktør i Byggenæringens Landsforening.

I tillegg til betydelige kostnadselementer er bedriftene bekymret for at det fortsatt er mange uklarheter knyttet til hvordan regelverket skal forstås og kort tid til ikrafttredelse.

- Myndighetene valgte å gi en rask iverksettelse av regelverket etter høringsrunden. Dette blir ganske håpløst når man skrur opp tempo for innfasing av regelverket, samtidig som det fortsatt gjenstår mange uavklarte spørsmål. Jeg mener at det er helt urimelig at bedriftene skal lide under at departementet ikke har brakt klarhet i helt grunnleggende spørsmål knyttet til omfang og innretning av reglene, sier Skjelle.

BNLs medlemsbedrifter er svært opptatt av seriøsitet i næringen. I lys av ønske om fortsatt å være en seriøs næring er det helt avgjørende med et avklart regelverk og tid for omstilling seg til dette. BNL er også bekymret for at Arbeidstilsynet ikke har ressurser til å kontrollere etterlevelse av regelverket. Dette er viktig for å sikre korrekt etterlevelse av regelverket og for å avsløre de useriøse.

Les også: NHO Service ber regjeringen utsette vikarbyrådirektivet