Solid kvartal for KLP

KLP kan vise til gode resultater. Selskapet leverer en avkastning etter tredje kvartal på 5,3 prosent (verdijustert). Bokført avkastning endte på 3,2 prosent.

KLP har klart seg bra gjennom finansuroen, og kan over de tre siste årene vise til best verdijustert avkastning blant de livselskapene som konkurrerer om kunder med offentlig tjenestepensjon. Det gir god avkastning på kundenes pensjonsfond samtidig som det har sikret en soliditet som gir trygghet og forutsigbarhet for KLPs pensjonskunder.

- Det er viktig å vise våre kunder og deres ansatte at vi tar godt vare på pensjonsmidlene gjennom å levere gode resultater, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

Verdijustert avkastning på livselskapets midler var solid i tredje kvartal. Aksjer og omløpsobligasjoner var de viktigste bidragsyterne til den gode avkastningen. Verdijustert avkastning på kollektivporteføljen ble 2,2 prosent i kvartalet og bokført avkastning ble 1,2 prosent.

- KLP leverer et solid resultat etter tredje kvartal. KLP prioriterer soliditet og langsiktighet i forvaltningen av pensjonsmidlene. Så sterke tall gir et overskudd som vil dekke en betydelig del av det oppreserveringsbehov vi ser følger av at folk lever lenger. Det er en stor fordel for våre kunder, sier Thornes.

Positiv markedssituasjon KLP styrker sin posisjon som den ledende leverandør av offentlig tjenestepensjon. Årets anbudsrunde for kommunale og fylkeskommunale tjenestepensjoner viser at det er 18 kommunekunder på anbud. Per 1. november er 8 av anbudsrundene avklart. 7 av disse har valgt KLP som leverandør. KLP tolker dette som en stor tillitserklæring. - Dette er en bekreftelse på at flere års målrettet markedsinnsats, kombinert med høyt servicenivå og gode finansielle resultater, verdsettes av markedet, sier Thornes.

Tilpasset nytt regelverk KLP arbeider aktivt med å forberede implementering av det nye soliditetsregelverket for livsforsikring, Solvens II. Beregninger viser at KLPs soliditet er vel tilpasset det kommende regelverket, slik at det ikke vil være nødvendig å gjøre vesentlige tilpasninger av produkt eller investeringsprofil for å møte de nye kravene. KLP-konsernet hadde ved utgangen av tredje kvartal en forvaltningskapital på 324 milliarder kroner. Av dette utgjør livselskapets forvaltningskapital 291,3 milliarder kroner.