Ingen gode værnyheter i sikte

Søndag blir helgens beste dag værmessig, men som helhet blir helgen preget av tette regnbyger. Og neste uke fortsetter i samme spor som sommeren til nå: Regn og sol om hverandre.

 

Sommeren til nå har vært preget av at det ene lavtrykket har avløst det andre, og slik ser det også ut til å bli framover.

– Det er bare sånn det er. Vi er også litt lei av det, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen til NTB.

Nedbørsrik lørdag

Natt til lørdag kommer et stort nedbørssystem inn over Sør-Norge, og det gir til dels mye nedbør, særlig på Østlandet og mest i østlige strøk. Det kan også bli tordenvær og haglbyger, ifølge meteorologen.

– Bygene vil nok bli ganske sammenhengende, så det blir ikke så mye opphold mellom dem. Men i agderfylkene kan det bli litt bedre, særlig på kvelden, forteller Jensen. Også resten av landet får en våt dag, men det minst dårlige været ventes i Midt-Norge.

– Jeg har egentlig ingen gode nyheter for lørdag, medgir meteorologen.

Lokale oversvømmelser

Enkelte steder på Østlandet vil nedbørsmengden kunne komme opp i 20 til 40 millimeter lørdag. Det er sånne regnskyll man får bare et par ganger i løpet av en vanlig sommer, og det vil kunne bli lokale oversvømmelser der avløpene er dårlige, ifølge meteorologen.

Norges vassdrags- og energidirektorat har imidlertid så langt ikke sendt ut noen flomvarsler for de nærmeste dagene.

Tro på sol

Mens lørdag blir våt ventes søndag å bli ganske grei de fleste steder. For selv om det kan komme enkelte byger, har meteorologene tro på perioder med sol. Særlig gjelder det sør for Stad og Dovre og i Finnmark og Troms.

Temperaturen ventes å komme opp i rundt 18 grader de varmeste stedene, og for eksempel i Finnmark vil den trolig ligge mellom 13 og 18 grader. På grunn av stadig regn og fuktig bakke ventes det også ganske klamt vær mange steder framover.

Likt til uka

Til uka ventes omtrent det samme været som har vært til nå i sommer, og noe stabilt vær er ikke i sikte.

– Det blir enkelte regnbyger, men også perioder med sol. Vi kan ikke si at vi ser noe bedring, og ikke noen høyere temperaturer, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen. (©NTB)