Fra minus til pluss for Hafslund

Til tross for betydelig lavere strømpriser enn i fjor, snudde Hafslund minus til pluss og tjente 310 millioner kroner på driften i årets andre kvartal.

Fakta om Hafslunds kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Hafslunds resultat for andre kvartal 2012. (Tall for andre kvartal 2011 i parentes)

* Driftsinntekter: 2.292 millioner kroner (3.118 millioner kroner)

* Driftsresultat: 310 millioner kroner (-56 millioner kroner)

* Resultat før skatt: 200 millioner kroner (-266 millioner kroner)

 

I månedene april, mai og juni i fjor fikk selskapet et driftsunderskudd på 266 millioner kroner. Det meste av forskjellen kan forklares med at Hafslund tapte over en halv milliard kroner på solenergiselskapet Rec i fjor. Dette ble ført i driftsresultatet under posten «finansielle aktiva».

Selskapet fikk 20 øre per kilowattime i denne perioden, noe som nesten er en halvering fra i fjor. Likevel klarte altså Hafslund å snu et driftsunderskudd på 56 millioner kroner i andre kvartal i fjor til et solid overskudd i år. Samtidig falt inntektene fra 3,1 milliarder kroner til 2,3 milliarder.

Produksjonen av vannkraft var 6 prosent lavere enn i samme periode i fjor og endte på 888 gigawattimer (GWh). I løpet av ett kvartal er det strøm nok til drøyt 140.000 husstander.

Før skatt satt selskapet igjen med 200 millioner kroner for perioden april-juni. I samme periode i fjor var regnskapet preget av røde tall, og underskuddet før skatt ble på 266 millioner kroner.