Borg Byggmontering konkurs

Fredrikstad-selskapet Borg Byggmontering vokste i rekordfart, men finanskrisen ødela for selskapet som nå har blitt slått konkurs.

Fasadeentreprenøren vokste i rekordfart. I 2004 omsatte de for 1,3 millioner kroner. Fem år etter landet Fredrikstad-firmaet på rundt 110 millioner kroner.

Så rask var veksten at selskapet ble låret til årets gasellebedrift i Østfold av Dagens Næringsliv i både 2008 og 2009.

Så kom finanskrisen. For mens resultatet i toppåret 2008 viste et pluss på over seks millioner kroner, har de to siste kjente regnskapene (2009 og 2010) røde tall på bunnlinjen.

Fredrikstad Blad skriver at selskapet hadde en gjeld på 23 millioner kroner da det gikk konkurs. Verdiene i selskapet er beregnet til rundt 11 millioner kroner. Selskapet hadde 43 ansatte.

– Det er helt klart at vi vokste for fort og da finanskrisen slo inn klarte vi ikke å holde kostnadene nede, sier styremedlem Per Omberg i Borg Byggmontering til Dagens Næringsliv.

Allerede i 2009 da Byggeindustrien var på besøk hos bedriften innrømte de at likviditet var en utfordring knyttet opp mot den raske veksten.

Til Fredrikstad Blad sier eierne at konkursene hos kundene Stene-Kjesbu-Vister AS i Råde og søsterselskapet Omapor også er blant årsakene til konkursen.

Flere av de tidligere eierne har varslet at de vil overta konkursboet, skriver DN.