Klart for Skansekaia-utbygging

Det blir byggestart til høsten for Skansekaia - tre frittliggende kontorbygninger i Brosundet i Ålesund. Inviterte entreprenører har frist i august til å gi tilbud på totalentreprisen.

Prosjektet omfatter også riving av den eksisterende havneterminalen samt opparbeidelse av gater og parkanlegg. I tillegg skal det bygges et parkeringsanlegg under bebyggelsen og deler av omgivelsene.

”Brosundet har dannet grunnlaget for utviklingen av Ålesund og er fortsatt det viktigste byrommet i byen. Byplanleggingen i Ålesund bør derfor ha som siktemål å tilrettelegge størst mulig aktivitet rundt Brosundet. Gjennom arbeidet med arkitektkonkurransen for Ålesunds sentrale sjøside mot sør er dette poenget sterkt framhevet av juryen. Utbyggingen på Skansekaia bygger opp under denne tanken.

Det har vært et mål å aktivisere gateplanet i størst mulig grad. Etableringen av 450-500 kontorarbeidsplasser vil danne grunnlag for ny virksomhet i jugendbebyggelsen. Det vil bli mer attraktivt å gjøre investeringer i den eksisterende bygningsmassen og bidra til å øke aktiviteten i Skansen. Bydelen vil få et sårt tiltrengt løft etter å ha opplevd stagnasjon gjennom to tiår etter at ferjetrafikken forsvant, ” skriver Slyngstad Aamlid Arkitekter i sin rammesøknad til Ålesund kommune.