Nå er krateret borte

Statsbygg støper nå igjen hullet utenfor Høyblokken i Regjeringskvartalet.

Arbeidet med å utbedre kraterskadene etter bomben 22. juli i fjor, startet i mars og avsluttes denne uken.

Krateret var på om lag tre ganger fire meter og gikk gjennom to dekker, slik at det fremstod seks-sju meter dypt. Skader og dårlig bæreevne også på området rundt har gjort at Statsbygg har måttet gå forsiktig fram under arbeidene. Av samme grunn er det rehabiliterte betongdekket på hele 370 kvadratmeter. Det er mye mer enn de 12 kvadratmeterne som selve krateret utgjorde.

- Det har ikke vært en spesielt vanskelig jobb, men bakgrunnen har gjort den spesiell, sier prosjektsjef Anders Wethal i Statsbygg.

- Arbeidene har i hovedsak omfattet fjerning og gjenoppbygging av fire betongsøyler, rehabilitering av tre søyler, fjerning og gjenoppbygging av 370 kvadratmeter med betongdekke fordelt på to etasjer, samt fjerning og gjenoppbygging av 100 kvadratmeter betongvegger, forteller Wethal.

For å sikre god forbindelse mellom det gamle og nye dekket er det beholdt flest mulig av de gamle armeringsjernene. Disse griper cirka en meter inn i den nye konstruksjonen. Det er også lagd oppleggspunkter for de nye dekkene i bæreveggene rundt for å forsterke sammenkoblingen ytterligere.

Siden området vil være en byggeplass i lang tid framover, vil ikke plassen utenfor Høyblokken settes tilbake til opprinnelig stand nå, men vil asfalteres for å tåle slitasjen fra byggeaktiviteter på en bedre måte.