Avtagende vekst for byggevarehandelen

Den sterke veksten for byggevarehandelen er avtagende. April oppnåde en vekst på 10,4 prosent mens mai kan vise til økning på 6,5 prosent sammenlignet med tilsvarende måneder i fjor.

Dette viser tall fra Virkes månedsstatistikk for byggevarehandelen som baserer seg på omsetningstallene for åtte av de største byggevarekjedene i Norge.

I april var veksten størst i proffmarkedet hvor omsetningen økte med sterke 16,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Omsetningen i privatmarkedet økte med atskillig mer beskjedne 3,6 prosent i april.

For mai måned viser tallene at salget til privatkunder har tatt seg noe opp med en vekst på 6,3 prosent, men omsetningsøkningen innen proffmarkedet er på 6,8 prosent sammenlignet med mai i fjor.

– Det er naturlig at omsetningsveksten faller noe tilbake sammenlignet med starten på året. Vi har trukket frem at den sterke veksten blant annet har vært drevet frem av en vinter med lite snø. Denne effekten påvirker ikke omsetningstallene lenger. I tillegg var byggevaresalget i mai i fjor meget godt så en vekst på 6,5 prosent i år tilsier at farten fortsatt er god innenfor byggevarer, kommenterer Bengt Herning som er direktør for byggevarehandelen i Virke.