Full drift på Tverlandsbrua

Statens vegvesen melder at arbeidet med den nye Tverlandsbrua i Nordland fortsetter i hele sommer.

Det jobbes tidlig og seint på det som skal bli 670 meter lang bru over Hopen i Bodø kommune. Sånn blir det i sommer også. - Nå skal vi bygge ut fra søylene, så da er det lett å se at brua vokser, sier byggeleder Wiggo Vading.

Arbeidet med den nye rundkjøringa er også i gang. – Vegsystemet kan se ut som ferdig til bruk allerede i år, men det gjenstår mye arbeid også i 2013. Vegarbeiderne tar fellesferie i år.

Trygt for myke trafikanter
Der omkjøringsveien og tilhørende gangveg ligger i dag skal vi bygge en kulvert for vannet som renner i elva. Det skal vi gjøre i skoleferien. For at vi skal kunne bygge denne må vi legge trafikken over til Storelva bru. Gangvegen blir adskilt fra trafikken med gjerde. Målet er å ha mest mulig ferdig til skolestart høsten 2012, slik at elevene kan krysse hovedvegen på en god og trygg måte.

Takker for tålmodigheten
Det meste av arbeidet foregår utenfor trafikkert område, men det er ikke til å unngå at den store aktiviteten merkes. Vading vil gi ros til de som bor og ferdes nært anleggsområdet. - Folk her har vært veldig tålmodige, og det setter vi stor pris på. Det er høy aktivitet og mye trafikk. Det virker som at folk vet at dette må til, at det blir verre før det blir bedre. Derfor vil jeg takke for samarbeidet så langt, og samtidig oppfordre til varsomhet ved ferdsel nært anlegget.

Når det gjelder forholdene for syklistene er det dessverre ingen bedring i sikte før alt er ferdig neste høst. – Men da har vi en sammenhengende gang- og sykkelveg helt til sentrum, sier han.