Ny adkomst til Operatunnelen

Arbeidene ved Havnelageret med nye av- og påkjøringsmuligheter til Operatunnelen nærmer seg slutten. Går alt som planlagt kan man fra 3. juli kjøre direkte fra Rådhusgata og ned i Operatunnelens vestgående løp.

Mange har ventet på en dato for åpning av disse rampene, og nå er den endelig satt, sier byggeleder Kjetil Fløtre i Statens vegvesen. Dette betyr at trafikanter som skal fra Oslo S og vestover mot Drammen nå slipper å kjøre via Grønlia. Og omvendt- kommer man østfra, via Operatunnelen, får man nå muligheten til å kjøre opp ved Havnelageret og via Rådhusgata til Oslo S, melder vegvesen.no

Bedre flyt i trafikken
Når de nye av- og påkjøringsmlighetene åpner vil dette lette trykket på rundkjøringene ved Tollboden og Oslo S. Vi regner med at dette vil gi bedre flyt i trafikken i området, men spesielt i rushtiden må man fortsatt regne med å måtte stå i kø, fortsetter han.

Buss for tog fra Oslo S
Fra 24.06. til 06.08. skal Jernbaneverket oppgradere toglinjene rundt Oslo S. Det betyr at reisende som skal til eller via Oslo S med NSB og NSB Gjøvikbanen, vil bli transportert med buss og/eller T-bane på deler av stekningen. Dette betyr at et stort antall busser skal kjøre i området, noe som igjen vil medføre økt trafikk i denne perioden. Vi oppfordrer derfor alle som ikke strengt tatt må kjøre bil i området til å vurdere alternative fremkomstmidler i denne perioden.