Ny styreleder i Entra Eiendom

Siri Hatlen er valgt inn som ny styreleder i Entra Eiendom AS.

Det ble mandag avholdt generalforsamling i Entra Eiendom. Det er valgt nytt styre for konsernet.

Siri Hatlen er valgt som ny leder for styret i Entra Eiendom AS. Hatlen har bred erfaring fra styrearbeid både i privat og offentlig sektor. Hun er nå styreleder blant annet i Sevan Marine ASA og for Ungdoms-OL 2016. Hun har tidligere vært styreleder blant annet i Helse Øst, Vinmonopolet, Statens Lånekasse for utdanning og Blom ASA og styremedlem blant annet i Smedvig ASA, Kongsberggruppen ASA og PGS ASA.

Hatlen er utdannet sivilingeniør fra Norges Tekniske Høyskole (NTNU) og har en MBA fra INSEAD. Hun har blant annet lang erfaring fra Statoil, der hun hadde flere lederposisjoner mellom 1984 og 1996. Hun har vært konserndirektør for Statkraft fra 2007 til 2009 og administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus fra 2009 til 2011.

De øvrige aksjonærvalgte styremedlemmene i Entra Eiendom er dermed:

Martin Mæland (gjenvalg)

Ketil Fjerdingen (gjenvalg)

Ida Helliesen (gjenvalg)

Ottar Brage Guttelvik (gjenvalg)

Tidligere styreleder Grace Reksten Skaugen og styremedlem Finn Berg Jacobsen takker for seg, etter henholdsvis åtte og ni år i styret. Styret går dermed fra syv til fem aksjonærvalgte medlemmer, slik det var inntil 2011.

Lite selskap med store verdier
- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier nyvalgt styreleder Siri Hatlen.

- Entra Eiendom forvalter store verdier i det norske samfunnet, med en eiendomsverdi per årsskiftet på over 23 milliarder norske kroner. Det er et solid og spennende selskap i vekst og utvikling. Jeg ser frem til å ta del i forvaltningen av selskapets fremtid, sier nyvalgt styreleder Hatlen.

- Jeg ønsker Siri velkommen som ny styreleder i Entra. Jeg ser frem til et godt samarbeid, og sammen skal vi møte selskapets utfordringer, bidra til fortsatt vekst og tilby våre kunder tidsriktige og gode lokaler. Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke Grace Reksten Skaugen for hennes lange og engasjerte innsats for Entra Eiendom, sier konstituert administrerende direktør Rune Olsø.

Slipper nye krefter til
Grace Reksten Skaugen ønsket å gå av som styreleder i Entra Eiendom etter åtte år i lederstolen.

-Jeg har sittet som styreleder for Entra siden 2004. I den tiden har jeg hatt gleden av å jobbe sammen med dyktige ledere og dedikerte ansatte. Samtidig har vi stadig slått nye rekorder i antall bygg vi eier, og resultatene snakker for seg selv. Jeg ønsker den nye styrelederen lykke til i arbeidet med å videreutvikle verdiene i et av landets mest spennende selskaper, sier avgått styreleder Grace Reksten Skaugen.