Åpning ved Høgskolen i Nord-Trøndelag

Statsbygg har ferdigstilt ombyggingen av lokaler ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, avdeling Levanger.

Resultatet er fem ferdighetslaboratorier, bedre brannsikring og kontorer for administrasjonen, melder Statsbygg.

Byggeprosjektet startet i juni 2011 og ble ferdigstilt i mars 2012. I nøkkelseremonien torsdag 10. mai overrekker avdelingsdirektør Randi Merethe Rogstad fra Statsbygg den symbolske nøkkelen til prorektor Hanne Solheim Hansen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Byggeprosessen
Opprinnelig var deler av ingeniørfagene plassert i hovedbygningen. Ved ombyggingen ble det bestemt at disse skulle samles i Nylåna, en av de nyere bygningene på campus. Dermed ble det plass til helsefag og administrasjonen i hovedbygningen. Det er blant annet bygget ferdighetslaboratorier, observasjonsrom, sengeplasser og HC-toalett. Ombyggingen har blitt gjort på en skånsom måte siden hovedbygningen er fredet.

En viktig side ved byggeprosjektet har vært å etablere brannsikring av bygningen. To nye rømningsveier er etablert, og bygningen har blitt forberedt for sprinkling.

Lang historie
Høgskolen i Nord-Trøndelag har bygninger fra ulike tidsepoker. Disse viser stedets historie fra den opprinnelige gården Røstad Øvre, deretter Røstad offentlige spesialskole og i dag Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Hovedbygningen ved Høgskolen i Nord-Trøndelag ble oppført i 1901-1903 og var Røstad offentlige spesialskole for elever med særskilte behov helt fram til 1992. Hovedbygningen og det gamle våningshuset fra gården er fredet. I tillegg er ytterligere 11 bygninger gitt et vern fordi de med tydelighet viser den storstilte utbyggingen innen statlig spesialskoledrift.

Prosjektet
Statsbygg fikk oppdraget av Høgskolen i Nord-Trøndelag. Arkitekter er Silhuett Arkitekter AS og Letnes Arkitektkontor AS. Innherred Bygg AS er generalentreprenør. Til sammen har prosjektet kostet om lag 14 millioner kroner.