NFF samarbeider med NAV

NFF og NAV på Hadeland har satt i gang et prosjekt der de skal samarbeide om å fange opp elever som faller fra yrkesfagutdanningen.

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) er meget bekymret over at det i dag er 45 prosent frafall ved yrkesfagutdanningen i Norge. I et forsøk på å fange opp noen av disse elevene har NFF inngått et samarbeid med NAV på Hadeland.

- Mange av de som faller fra yrkesfagutdanningen havner i NAV-systemet. Dette vil vi prøve å gjøre noe med, sier Heidi Berg, leder for informasjon og samfunnskontakt i NFF.

NFF og NAV på hadeland planlegger å tilby rundt 20 ungdommer yrkespraksis på anlegg i to år. NAV vil finansiere ordningen gjennom kost- og dagpenger og entreprenørene vil naturlig nok få ansvaret for å følge opp ungdommene på de ulike anleggene. Prosjektet skal etter planen settes i gang til høsten.

Hovedmålsettingen med tiltaket er å øke rekrutteringen til bransjen, men Berg påpeker også at det å få ungdom i arbeid vil gi en stor gevinst til samfunnet.

- Reduserer man frafallet med 10 prosent vil det spare landet for mellom 5-10 milliarder kroner pr årskull, sier hun.

NFF vil vente til over påske før de går aktivt ut til entreprenørene med rekrutteringsprosjektet, men ifølge Berg har de fått flere positive signaler på tiltaket.

- Det vil overraske meg stort om vi ikke får med oss entreprenørene på dette, sier hun.

NFFs rekrutteringssamarbeid med NAV på Hadeland er et prøveprosjekt som vil gå over to år. Lykkes de med tiltaket er målsettingen å videreføre samarbeidet og spre det til resten av landet.