Rekordsalg i Kværnerbyen

Tirsdag kveld ble det solgt 28 leiligheter i borettslaget Pelton i Kværnerbyen, 21 av dem toroms.

Dette er det beste salgsmøtet siden det aller første salgsmøtet for Kværnerbyen ble avholdt i 2006.

21 toroms, tre treroms og fire femroms med hybel ble solgt på tirsdagens salgsmøte, som var det første salgsmøtet for det nye kvartalet Pelton i Kværnerbyen. Flere salgskontrakter er allerede avtalt. 60 boliger ble lagt ut for salg til OBOS-medlemmer, og totalt vil borettslaget bestå av 135 leiligheter.

–Det at så mange toromsleiligheter ble solgt på salgsmøtet, betyr at vi har truffet markedet. Vi har veldig god framdrift på byggingen i Kværnerbyen nå, og ser ingen grunne til å bremse byggingen med denne gode utviklingen, sier prosjektsjef for Kværnerbyen Even Jermstad.

Det første borettslaget i Kværnerbyen ble lagt ut
for salg i 2006 på et stappfullt salgsmøte. På det første salgsmøtet for borettslaget Pelton ble altså nesten halvparten av leilighetene solgt. OBOS forutsetter at 60 prosent av boligene må være solgt før byggestart, og dermed er det mye som nå tyder på en byggestart for Pelton om ikke altfor lenge. Borettslaget er planlagt å stå ferdig sommer eller høst 2014.

Salget av boliger i det påbegynte kvartalet Dreieskiva går også unna: 205 av totalt 264 boliger er nå solgt til OBOS-medlemmer.