Årets Byggmann kåret på 25-års jubileum

Byggmann Gruppen avholdt 1. til 3. mars sin årlige medlemssamling på Rica Parken Hotel i Ålesund, og feiret samtidig sitt 25-års jubileum som kjede.

Samhold og motivasjon er viktige faktorer på Byggmann sine samlinger, der også mange av kjedens leverandører deltar. Til tross for avvikling av vinterferie i noen landsdeler, var over 150 representanter fra hele landet samlet til medlemsmøte, faglig påfyll, leverandørmesse og sosialt samvær i 3 hele dager.

Flere tema og foredragsholdere var i sving på fagdagen. Morten Meyer fra Boligprodusentenes Forening holdt en engasjerende orientering om innføring av uavhengig kontroll. I tillegg var Byggmanns juridiske partner på plass for å presisere viktigheten av og fallgrubene i kontraktsveldet. Medlemmene ønsket derfor spesielt velkommen Byggmanns avtale med Standard Norge på nettopp NS-kontraktene , som nå er å finne i Byggmanns eget dataverktøy, BmOffice, som for øvrig omfatter alt fra kalkyleverktøy til KS/HMS, FDV og dokumentstyring i prosjektene. Medlemmene ble presentert et elegant system for utfylling og håndtering av så vel forbruker- som proffkontrakter i prosjektene.

Samlingen ble avrundet med festmiddag på lørdag, der konferansier og standup-komikeren Fredrik Steen loset en feststemt forsamling gjennom kveldens program med bl.a. en minikonsert med Idolvinneren fra 2011, Jenny Langlo.

Markeringen av kjedens 25-års jubileum ble innledet med en historisk gjennomgang av kjedens milepæler ved gründer og daglig leder, Roger Blindheim, og ble avrundet med hedersord og blomsteroverrekkelser. Utdeling av premier og priser ble det også plass til, og spesielt rundt prisen ”Årets Byggmann” var spenningen stor.

Årets Byggmann 2011
Dette er en pris som tildeles medlemmer som over tid har utmerket seg på en positiv måte gjennom lojalitet, stabilitet og gode holdninger, fulgt retningslinjene for medlemskapet, eller gjort en særskilt innsats eller på annen måte bidratt positivt til kjedens utvikling. Denne prisen skal henge høyt og gå til gode ambassadører for kjeden, og bidra til å motivere våre medlemmer. Det er Byggmann Gruppens administrasjon som deler ut prisen.

”Årets Byggmann 2011” er Byggmester Turøy og Algrøy AS fra Sotra.

Roger Blindheim sa i begrunnelsen for kåringen at prisen ”Årets Byggmann 2011” går til et medlem som gjennom mange år har vært en komplett leverandør av boliger fra Byggmann, og som har opparbeidet seg en sterk markedsposisjon i sitt område, både gjennom solid entreprenørskap og målrettet langsiktig arbeid. Bedriftens lojalitet overfor kjedens avtaler er høy, og de har alltid deltatt aktivt på kjedens samlinger og arrangementer. Årets vinner er en klar ambassadør for kjeden og byr i stor grad på seg selv og deler gjerne sine meninger og egne erfaringer med andre. De har vært med i Byggmann nesten like lenge som kjeden har eksistert, og er et medlem vi er stolte av.

Beste utstiller
Blant leverandørene ble ”Beste Utstiller” kåret av medlemmene selv. Flexit AS stakk av med seieren i år, tett fulgt av hele 3 stykker på andre plass med lik poengsum, nemlig Ulf Hansen AS, Hunton Fiber AS og Bygg 1 Produkter AS.

Viktig for våre medlemmer
Byggmanns årsmøter har gjennom mange år vært en viktig møteplass for våre medlemmer, leverandører og samarbeidspartnere, og har gitt dem inspirasjon og motivasjon i sitt daglige arbeid.

- Vi legger mye tid og ressurser i våre årlige samlinger, fordi vi tror at erfaringsutveksling og bidrag fra våre medlemmer på slike samlinger gir eierskap og grunnlag for videre utvikling så vel for kjede som for medlemmene, sier kjedesjef Kjartan Skjong.

- Kjeden teller i dag i overkant av 100 medlemsbedrifter, og flere vil det bli. Vi opplever stor interesse for å bli medlem i Byggmann, og tror bakgrunnen er at vi blir oppfattet som en av de mest komplette boligkjedene i landet, og at vi kan vise til stabil vekst over mange år, avslutter Kjartan Skjong.