Kunst i nytt storformat

Markedsleder på digitaltrykk og Norges største kunsteksportør slår seg sammen.

Landets to ledende selskaper innen kunst og digitalt trykk inngår samarbeid og blir en av de store aktørene innen kunstformidling.

Det norskeide selskapet ICArt, med kontorer i Oslo, London og Miami, har formidlet kunstprogrammer og utsmykningsoppdrag til cruisemarkedet og offentlige rom i en årrekke og regnes som landets største eksportør av anerkjent norsk samtidskunst. Megaprint er ledende innen produksjon av storformatkunst i det offentlige rom og har produsert kunstverk fra både Damien Hirst, Pushwagner og Tom Sandberg.

- Det foregår mye nytenkning når det gjelder utsmyknings- og kunstprogrammer både til private og offentlige rom, sier medeier i ICArt Gro Nesjar. - Arkitekter og utsmykningskomiteer ønsker store digitale trykk på flater som glass, metall og betong.

– Å utvikle dette markedet sammen med Megaprint, som er markedsledende innen digital print, er svært spennende og vil dessuten innebære at vi kan ha ennå større fokus på kreativitet produktutvikling, fortsetter Nesjar.

Styreleder i Megaprint AS, Sigurd Hammerstad, ser også klart fordelene ved et samarbeid. – Vi vet at kunst og design er i ferd med å bli mer og mer integrert i bygningsindustrien. ICArt har allerede betydelig kompetanse og gjennomføringskraft i dette markedet. Det passer godt overens med våre egne ambisjoner.

International Corporate Art (ICArt) er et av verdens ledende selskaper innen kunstformidling og gjennomfører prosjekter fra idè og konsept til ferdig installasjon. Selskapet er en av de største aktørene på cruise-markedet, i offentlige rom og i hotellbransjen og har gjennom de siste tiår vært landets største innenfor eksport av anerkjent norsk samtidskunst og ledende i formidling av internasjonal kunst. Megaprint AS er ledende innen produksjon av kommunikasjonsløsninger i det offentlige rom. Selskapet ble etablert i 1994 som de aller første digital storformatproduksjon i Norge, og har lang erfaring med store prosjekter. I 2009 produserte selskapet profilen til Eurovision Song Contest for NRK og i 2011 all arenaprofilering til Ski VM i Oslo. Kunstverk fra både Damien Hirst, Pushwagner og Tom Sandberg har vært innom produksjonslokalene i Røyken.

Sammen vil selskapene drive konsulent- og-formidlingsvirksomhet og følge prosjekter frå idèstadiet, gjennom produksjon og gjennomføring. Med bred formidlings- og kunstfaglig kompetanse blir ICArt og Megaprint et nytt og attraktivt tilbud for interiørarkitekter og arkitekter, innredningsselskaper, hoteller, kjeder, store bedrifter – i det hele tatt: alle som er innovative og ligger i forkant! Lokalene på Skøyen vil nå bli et viktig samlingspunkt hvor kunstnere og brukere kan samarbeide direkte og videreutvikle prosjekter.