Sweco inngår avtale med Vianova Systems

Etter en årrekke som kunde i Norge og Sverige har Sweco nå tegnet en konsernavtale med Vianova Systems som gjelder over landegrensene.

Samarbeidsavtalen omfatter kjøp, vedlikehold og administrasjon av Novapoint — Vianova Systems ledende verktøy til prosjektering av infrastruktur og samferdselsanlegg. I tillegg inngås det lokale avtaler om brukerstøtte i land som omfattes av avtalen.

Den nye konsernavtalen muliggjør opptil 200 samtidige brukere av Novapoint-verktøyene på tvers av landegrensene. På den måten kan rundt 280 brukere dele på ressursene og utnytte verktøyene til fulle. Dette utgjør i første omgang ca. 110 brukere i Norge og ca. 170 i Sverige.

De Novapoint-modulene som brukes mest av Sweco er fagverktøyene for vegprosjektering, og vann og avløp, henholdsvis Novapoint Veg og Novapoint VA, men også andre.

– Vi har flere nyttige effekter av den nye avtalen, sier Baard Einar Moe, avdelingsleder Engineering IT Solutions i Sweco. Han har ansvaret for å implementere avtalen i Sweco-konsernet.

– En stor nytteverdi for oss er at vi på denne måten også gir søsterbedrifter i andre land tilgang til Novapoint, både i egne land og i forbindelse med prosjekter i Norge og Sverige. Eksempelvis ved å trekke på polsk kapasitet i norske prosjekter, noe som allerede er i gang.

– Men det er også andre fordeler med dette, poengterer han. – Et felles lisensopplegg er vesentlig mer effektivt å administrere.

– Ulike arbeidstider og prosjekter i flere tidssoner gjør også at vi nå kan utnytte ressursene mer effektivt på tvers av landegrensene. Om vi for eksempel har et stort vegprosjekt i Norge som krever ekstra lisenser, kan vi nå ”hente” disse i Sverige når det er ledig kapasitet der.

IT-teknisk medfører det også en gevinst.

– Med et optimalt antall lisenser behøver vi å vedlikeholde færre lisensservere på IT-avdelingen, slutter Baard Einar Moe.