Kartlegger sikkerheten på Sydhavna

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skal lage en sikkerhetsanalyse av Sydhavna rett utenfor Oslo sentrum der en rekke aktiviteter med forhøyet risiko foregår.

Områdene rundt Sjursøya er i rivende utvikling, samtidig som en rekke risikofylte aktiviteter pågår. Nå vil DSB systematisk kartlegge hvilke farer den omfattende aktiviteten på Sydhavna kan ha for folk flest.

– Prosjektet skal først og fremst drøfte og kartlegge risikoen for uhell og ulykker, med vekt på sikkerheten for tredjeperson. Områdene rundt Sydhavna er i utvikling, blant annet med planlagt bolig- og næringsutvikling. Videre er området sentrumsnært og grenser til svært viktige kommunikasjonsårer, heter det i en pressemelding fra DSB.

I et notat viser direktoratet til at mellom 40 og 50 prosent av Norges totale drivstofforbruk distribueres gjennom anleggene på Sjursøya oljehavn. Rett ved ligger landets største konteinerterminal som i dag har en kapasitet på 160.000 konteinere i året. Men konteinerkapasiteten skal økes til 280.000 konteinere. I tillegg håndteres dyrefôr, sement og gjødselprodukter inne på området.

Kartleggingen skal være ferdig i løpet av neste år