Vestbase sikrer seg fremtidige ekspansjonsarealer

Vestbase AS har inngått en avtale med eierne av Averøy Eiendom AS om kjøp av samtlige aksjer selskapet.

Vestbase AS har jobbet med egnede ekspansjonsarealer siden sommeren 2010, og både kjøper og selger er nå tilfreds med at man har funnet en omforent løsning.

Averøy eiendom AS som nå selges er eid 40% av Gunnar Holth As, 40% av Albert Kr Hæhre As, 10% av Oddvar Soma og 10% av Rolf Henning Blåsvær.

Dette innebærer at Vestbase AS blir eier av ca 320 mål næringsareal og flere næringsbygg på Hestvikholmene i Averøy kommune. Arealet vil gjøres tilgjengelig over en periode på 5-6 år, og vil bety at Vestbase AS kan tilby sine kunder egnede arealer for nyetablering, ekspansjon, lagring og prosjektrettet aktivitet, ut over de arealer Vestbase i dag disponerer og er i ferd med å utvikle i tilknytning til området i Vikan.

Kristiansund Base AS er eneste leietaker på området. KB leier et område på ca 45 mål, inkludert flere næringsbygg, på en langsiktig leiekontrakt, og fremleier arealer til andre bedrifter, herunder avfallsselskapet SAR.

Gunnar Holth Kristiansund AS (eid 65% av Gunnar Holth As, 25% av Albert Kr Hæhre As og 10 % av Oddvar Soma) har ansvar for utsprenging og utvikling av nytt areal på området. Vestbase AS overtar nytt planert areal etter hvert som dette ferdigstilles i perioden 2012-2017.

– Området på Averøy vil gi oss konkurransedyktige og forutsigbare fremtidige ekspansjonsområder og avlastningsarealer for deler av den aktivitet som utøves på Vestbase. Arealet på Averøy vil være et viktig supplement til de ca 600 mål vi i dag disponerer på Vestbase, og de nye arealene vi utvikler i tilknytning til dagens baseområde, sier Alf Dahl, adm. direktør for Vestbase AS.

– Denne strategiske investeringen bidrar til å sikre nødvendig arealtilgjengelighet for den forventede aktivitetsøkningen som vi ser i Norskehavet. Kristiansund og Averøy fremstår som en attraktiv lokalisering for bedrifter som ser muligheter i et stadig voksende offshoremarked, sier Dahl.

Både utbygging av nye felt, drift/vedlikehold/modifikasjon av eksisterende plattformer og infrastruktur og et subseamarkedet i Norskehavet som vil vokse de nærmeste årene, vil kreve tilgang på nye basearealer, flere bedrifter og servicefunksjoner, større kapasitet og tilgjengelig lokal kompetanse. I tillegg vil en forventet økende boreaktivitet bidra til et høyt aktivitetsnivå de nærmeste årene.

– Vestbase AS sin rolle som tilrettelegger og ”medspiller” for en stadig større og krevende kundemasse er vesentlig forbedret gjennom denne investeringen i areal på Averøy. Samlet vil vi disponere ca 1000 mål basearealer når arealet på Averøy og arealer i tilknytning til baseområdet i Vikan er ferdig utviklet, legger Dahl til.

– Dette arealet på Averøy vil bli tilrettelagt for ulike typer næringsaktivitet, og ikke nødvendigvis bare offshorerettet aktivitet. Ny infrastruktur i form av nye kaianlegg og annen nødvendig tilrettelegging for fremtidige etableringer og ny aktivitet vil bli gjort fortløpende, sier han.

Vestbase og Kristiansundsregionen har med dette sikret seg nødvendige ekspansjonsarealer for lokalisering av nye bedrifter og servicetjenester, samt fremtidige prosjekter, som ønsker å være en del av regionens offshoremiljø.