Låser fast flere milliarder unødvendig

Som en del av en offensiv i det norske markedet, lanserer Nordic Guarantee nå et nytt produkt, Skattetrekksgaranti, som gir kundene en ny finansieringskilde.

I henhold til skattebetalingsloven må alle selskaper som betaler ut lønninger eller pensjoner sørge for at innbetalingen av skatten (forskuddstrekk) er garantert. Det vanlige er at skattepengene settes inn på en sperret konto, en såkalt skattetrekkskonto. Pengene på en slik konto er bundet frem til utbetalingen, og kan kun utbetales til Kemnerkontoret.

Likestilt med innbetaling til sperret konto er skattetrekksgaranti. Med Skattetrekksgarantien får skattekreditorene i stedet en forsikring for det tilfelle at selskapet ikke kan betale skatten på termindato. Dette betyr at norske selskaper nå kan frigjøre kapital og la skattepengene arbeide i selskapet.

Skattetrekksgarantien har etter bare noen uker fått en svært god mottakelse i markedet, og utsiktene for 2012 ser svært gunstige ut.

- Vi er allerede størst på garantier i Norge utenom bankene. Med vår Skattetrekksgaranti går vi inn og konkurrerer direkte med bankene på dette området, og det er en match jeg ser frem til, sier Andrea Möllerberg, Norgessjef hos Nordic Guarantee.

- Vi skal være enkle å arbeide sammen med, raske og konkurrere på pris med bankene. Vi krever ingen motsikkerhet, hvilket er en fordel som dessuten gjør prosessen fra søknad til ferdig garanti svært rask, fortsetter Möllerberg.

Nordic Guarantee satser kraftig i Norge, og vil ekspandere ytterligere, samtidig med at det er flere nye konsepter som nå analyseres for det norske markedet.

- Vår ambisjon er krystallklar: Vi skal befeste vår ledende posisjon, og skal konkurrere med bankene med en betydelig høyere servicegrad og bedre vilkår innen segmentet kontraktsgarantier, slutter Möllerberg.