Delte ut Gunnar M. Backe-stipendet

10 lovende entreprenørstudenter ved NTNU har mottatt det årlige Gunnar M. Backe-stipendet på 15 000 kroner hver.

Torsdag 29. september delte BackeGruppen ut det årlige Gunnar M. Backe-stipendet til ti lovende entreprenørstudenter under BackeGruppens bedriftspresentasjon på NTNU i Trondheim. Stipendene var på 15 000 kroner hver.

Administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding AS, Kurt Opseth, sa i forbindelse med utdelingen at formålet med å dele ut stipendet er å være med på å fremme rekrutteringen til entreprenørfaget ved å støtte unge mennesker som dedikerer seg til studiene.

- Bransjen har behov for dyktige medarbeidere i årene fremover. Å sikre god rekruttering er viktig for oss i BackeGruppen, spesielt når vi nå er inne i en vekstfase. Vi tror stipendet motiverer studentene og dermed blir én av faktorene som bidrar til å sikre bransjens og vår fremtid, uttalte han. 

Studentene ble tildelt stipendet etter BackeGruppens presentasjon av bedriften foran nesten 200 NTNU-studenter. Entreprenørselskapet deler ut inntil ti stipender hvert år i grunnlegger Gunnar M. Backes navn.

Formålet med stipendet er å fremme rekrutteringen til entreprenørfaget blant studenter ved tekniske høyskoler i Norge. Studentene som mottok stipendet satte stor pris på det økonomiske tilskuddet de fikk av BackeGruppen. Ingeniørstudent ved NTNU, Karoline Straume, som var en av de ti fornøyde stipendvinnerne.

- Stipendet fra BackeGruppen betyr at jeg ikke trenger å ha en ekstrajobb ved siden av studiene. Det gir meg mer tid til skolearbeid. Dette er en viktig investering i min karriere, uttalte hun etter prisutdelingen.