Beskjæring av plommetre

Vi har et eldre plommetre som gir lite eller ingenting frukt. Treet har nok ikke blitt beskjært jevnlig på en god stund, og i vår fjernet vi noen greiner som vokste inn i treet. Vi ønsker nå å forsøke en beskjæring for å se om det vil gi mer avling til neste sommer. Jeg er usikker hvilken type tre det er men plommene er gulgrønne og søte og gode.

Når er riktig tidspunkt for en slik beskjæring av eldre plommetre? Hvor mye kan jeg tillate meg å beskjære? Kan vi ta av høyden på treet i tillegg til å fjerne tykkere greiner som vokser inn i treet? Hvor mange greiner bør et slikt tre ha i tillegg til grunnstammen? Skal greinene bindes ned slik som man gjør på tradisjonelle epletrær? Treet er ca. 4-5 meter høyt.

Hilsen Liss

Hei Liss

Plommetrær beskjæres på høsten. Dere har gjort helt riktig i å beskjære grener som vokser inn i treet

Det er vanskelig for meg å si eksakt hvordan treet skal beskjæres utifra beskrivelsen. Det er ingen ensartet oppskrift og spesielt ikke når dere ønsker å "forynge" treet!

Jeg vil anbefale dere å ta kontakt med en gartner og få ham til enten å gi dere en liten opplæring om denne beskjæringen på stedet samt videre stell eller evt. få gartneren til å foreta denne beskjæringen og heller følge opp selv i ettertid.

Husk uansett å gi treet næring iform av 0,5 - 2 kg Weibulls Allround Hagegjødsel hver vår fremover samt 50 g Weibulls Kalksalpeter pr. kvm i månedsskiftet juni/juli. Pr. kvm forholder seg til de kvadratmetrene treets krone dekker.

Lykke til med å få plommetreet i form igjen!

Med vennlig hilsen
Marit Næss