Blink Hus Nordbolig sertifisert som miljøfyrtårn

Nordbolig Hamar AS og Nordbolig Innlandet AS som er en del av konsernet BEIAS Gruppen, har mottatt det synlige beviset på at virksomheten nå er sertifisert som miljøfyrtårn.

Den høytidelige overrekkelsen ble foretatt på selskapets kontor av varaordfører i Hamar Christel Meyer og miljørådgiver Lise Urset fra Hamar kommune.

- Vi er stolte av å kunne motta dette diplomet som et bevis på vår miljøsatsning. Det er ganske få innenfor byggebransjen som er miljøsertifisert og her i Hedmark er det kun en hytteleverandør som er registrert som miljøfyrtårn fra før. Vi utfordrer derfor våre konkurrenter og samarbeidspartnere til å komme etter, sette fokus på miljø og vise samfunnsansvar. Det er på høy tid at vår bransje kommer sterkere på banen, mener konsernets miljøansvarlige Trond Olav Horten og Magne Berg.

- Prosessen frem mot sertifiseringen har gjort oss langt mer bevisst på hvor skoen trykker og at vi har et forbedringspotensial. Det gir oss også muligheter og vi ser at det å jobbe aktivt med miljøtiltak i den daglige virksomheten ikke bare sparer miljøet, men også kostnader for bedriften. Vårt mål på sikt er at alle selskapene i konsernet skal være miljøsertifisert sier konsernsjef og initiativtaker Oddvar Haugen. Først ut hos oss var vår elementfabrikk Nordbo Element AS i Gausdal som ble sertifisert tidligere i år, legger de til.

Bakgrunnen for den ambisiøse målsetningen er den gevinsten de ønsker å høste i andre enden:

- At vi bidrar til et bedre miljø

- Bedre helse, miljø og sikkerhet i våre bedrifter

- Økt trivsel på arbeids- og byggeplassene

- Bedre omdømme gjennom ryddige byggeplasser og vårt fokus på miljø

- Bedre inntjening/lavere kostnader gjennom redusert avfallsmengde og svinn

- Nå er også våre to største selskaper sertifisert, men jobben er ikke ferdig – snarere tvert imot. Dette markerer starten på et kontinuerlig arbeid mot stadig bedre miljøresultater. Vi skal som Blink Hus forhandler i årene framover bygge anslagsvis 650 nye boliger i Mjøsregionen. For oss er det derfor naturlig å fortsette å se etter mulige forbedringer, sier Haugen.